Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σπάει κοντέρ ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων 1,15 ευρώ το κιλό το πρόβειο 0,70 το γίδινο


Μέση τιμή παραγωγού στα 1,069 ευρώ στο πρόβειο γάλα και στα 0,645 στο γίδινο στα μέλη του συνεταιρισμού και με ανώτερη τιμή τα 1,15 ευρώ και 0,70 ευρώ αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων. 
Επίσης στα 1,035 ευρώ στο πρόβειο γάλα και 0,603 ευρώ στο γίδινο για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς (περίπου 500 κτηνοτρόφοι).
Αυτά αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιo στην πρόσφατη συνεδρίασή του για την γαλακτοκομική περίοδο 2019 - 2020.
Με αυτές τις τιμές ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων κρατά και αυτή τη χρονιά ψηλά τη σημαία του Συνεταιριστικού Κινήματος της χώρας, επιμένοντας να δίνει πραγματική (υπερ)αξία στα προϊόντα του, κυρίως δε στον τόπο και στον κόπο των παραγωγών.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός, «πρόκειται για την καλύτερη τιμή πανελλαδικά. Και με καλύτερους όρους πληρωμής. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν απίστευτο άθλο, αν λάβουμε υπόψιν μας την κρίση που βίωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο τομέας, με την καθίζηση στις τιμές, αλλά και τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου, με την οικονομία συνολικά να κλυδωνίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και τι επιπτώσεις της.
Ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, συνεπής με το όραμά του και την υπόσχεση που έχει δώσει για την με κάθε τρόπο ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζει σθεναρά να επιτελεί το ρόλο του, ως το οικονομικό κύτταρο που τροφοδοτεί με αισιοδοξία την αγροτική οικονομία της περιοχής, στηρίζοντας τους παραγωγούς όχι μόνο με τις τιμές που καταφέρνει να δίνει και με το έγκαιρο της πληρωμής, αλλά με ρευστότητα, με φάρμακα, με εφόδια, με ζωοτροφές, με υπηρεσίες, με συνεχείς επενδύσεις που διασφαλίζουν το μέλλον της Οργάνωσης. Και πάνω απ’ όλα με την ενεργό συμπαράσταση σε κάθε του ανάγκη, σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Με δυναμικές παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με διάλογο και προτάσεις, με μελέτη και προγραμματισμό».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς, επισημαίνει: «Με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας, να στηρίζουμε τον τόπο μας. Χωρίς την πρωτογενή παραγωγή δεν μπορεί να σταθεί όρθια η οικονομία. Εμείς το ξέρουμε καλά και αυτό προσπαθούμε ως μήνυμα να περάσουμε και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Νομίζω ότι αν η περιπέτεια της πανδημίας θα πρέπει κάτι να μας διδάξει, αυτό είναι πως χωρίς παραγωγή, χωρίς τρόφιμα, χωρίς τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους, δεν υπάρχει ελπίδα. Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να στηρίξουμε όλοι, όσο το δυνατόν περισσότερο, τον κόσμο της παραγωγής».

Παϊσιάδης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: