Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Προκαλεί με χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας


Η 25χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Dua Lipa, γεννημένη στην Αγγλία από Κοσοβάρους γονείς, δεν χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα μόνο για να προβάλει την δουλειά της όπως κάνουν οι συνάδελφοί της ανά τον κόσμο αλλά και για να προβάλει αλυτρωτικό περιεχόμενο που φυσικά διχάζει τους θαυμαστές της.
Έτσι, καταρρίπτοντας το ρητό πως η μουσική ενώνει, προέβη σε μια άκρως προκλητική δημοσίευση όπου προβάλει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014 συνοδεύοντας το με την λεζάντα «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».
Τα δύο πρόσωπα, όπως σημειώνει το himara.gr στο λάβαρο των Αλβανών είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910. Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος βλέπουμε γραμμένη την λέξη Autochthonous δηλαδή Αυτόχθονες δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: