Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο έλεγχος στο καφενείο της Ραβενής,έγινε μετά από καταγγελία γονέων



Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το καφενείο στο χωριό Ραβενή στη Θεσπρωτία, όπου πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ έκανε έλεγχο και επέβαλε πρόστιμο 21.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του για ανασφάλιστη εργασία. Χθες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζητούσε την επιείκεια του Υπουργού Εργασίας αφού, όπως υποστήριξε, όσοι εργάζονταν στο μαγαζί την ώρα που πήγε το κλιμάκιο ήταν συγγενείς του. Συγκεκριμένα η σύζυγος και η πεθερά του αδελφού του.Ωστόσο, το απόγευμα της Πέμπτης, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα οι ελεγκτές πήγαν ύστερα από καταγγελία γονέων της περιοχής των οποίων τα παιδιά δούλευαν εκεί ανασφάλιστα.Στην ενημέρωση τονίζονται τα εξής: «Σχετικά με το θέμα του πρόστιμο σε καφέ εστιατόριο σε χωριό στην Θεσπρωτίας, τονίζεται ότι οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ πραγματοποίησαν έλεγχο στην περιοχή μετά από καταγγελίες γονέων ότι οι μαγαζάτορες της περιοχής δεν ασφαλίζουν τα παιδιά τους. Οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου. 
Οι γονείς μετά τον έλεγχο έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον ΕΦΚΑ Ηπείρου και στο Υπ Εργασίας καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και πλέον οι μαγαζάτορες ασφαλίζουν τα παιδιά τους καθώς φοβούνται το τσουχτερό πρόστιμο».
Η επιστολή των οικογενειών που ευχαριστούν τον ΕΦΚΑ Ηπείρου και το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει:«Κύριε Υπουργέ ένα κόσμημα στο υπουργείο σας είναι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ηπείρου Κέρκυρας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Θα σταθούμε σε έλεγχο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας όπου τα παιδιά μας ανασφάλιστοι μετά από καταγγελία μας αμέσως ανταποκρίθηκαν, διενέργησαν έλεχγο και τους βρήκαν ανασφάλιστους. Έτσι αναγκάστηκαν να τους ασφαλίσουν. Σας ευχαριστούμε. Οι γονείς των παιδιών».





Δεν υπάρχουν σχόλια: