Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία αλλά οι κτηνοτρόφοι δεν κατήγγειλαν τις ζωοκλοπές!


Καμία ζωοκλοπή δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στο νομό Ηρακλείου από τις 5 Αυγούστου μέχρι και χθες που ολοκληρώθηκε ο ειδικός σχεδιασμός που εκπονήθηκε και αφορούσε στην πρόληψη και καταστολή της ζωοκλοπής.
Αυτό επεσήμαναν στην «Π» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα μας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ζωοκλοπές σύμφωνα με αστυνομικούς, έγιναν τον προηγούμενο διάστημα σε πέντε χωριά του Ηρακλείου από όπου κλάπηκαν περίπου 700 πρόβατα.
Τα θύματά τους δεν προχώρησαν σε επίσημες καταγγελίες προς τις Αρχές, αν και σε προφορικό επίπεδο υπήρξε ενημέρωση της Αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι που έγιναν και είχαν όπως έλεγαν αξιωματικοί ατονήσει τα προηγούμενα χρόνια έφεραν αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του Ηρακλείου, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 213 οχήματα και 260 άτομα. Βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. «Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς και αμείωτους ρυθμούς σε όλη την Κρήτη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες στοχευμένες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 01.08.2019 έως και 18.08.2019 στο Νομό Ρεθύμνου κυρίως για την πρόληψη αλλά και την καταστολή της ζωοκλοπής στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού.
Σκοπός των επιχειρήσεων ήταν η καταπολέμηση του φαινομένου της ζωοκλοπής αλλά και η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και ως εκ τούτου, ελέγχθηκαν συνολικά 201 οχήματα και 213 άτομα, ενώ συμμετείχαν 172 αστυνομικοί υπηρεσιών της διεύθυνσης αστυνομίας Ρεθύμνου και 57 οχήματα.
Βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις που αφορούν την Αστυνομική Διάταξη περί ζωοκλοπής, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 11 αιγοπρόβατα, 2 όπλα και μικροποσότητα κάνναβης.
Στο νομό Ρεθύμνου δεν έχει καταγγελθεί στις Αστυνομικές Αρχές καμία περίπτωση από 01.08.2019 μέχρι και τις 18 του μήνα που να αφορά παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Πηγή: Θάνος Περβολαράκης, patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: