Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Σκακιστική Ένωση "ΝΙΚΟΠΟΛΗ" Πρέβεζας. Ενδέκατες Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις


Με πολύ κέφι ξεκίνησαν οι φετινές σκακιστικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή στον χώρο του Δημοτικού Κηποθέατρου «Γιάννης Ρίτσος» το συγκρότημα ΑΠΤΑΛΗΔΕΣ ψυχαγώγησε όλους/όλες που παραβρέθηκαν. Το συγκρότημα με πολύ καλή διάθεση και όρεξη δημιούργησε την κατάλληλη διάθεση και ξεσήκωσε το κοινό τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ίδρυση, την οργάνωση και την ανάπτυξη του συλλόγου και γενικότερα στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη μας οι πρώην πρόεδροι, Χρήστος Ζιώγας και Χαράλαμπος Δράκος.


Το πρώτο αμιγώς σκακιστικό μέρος των φετινών εκδηλώσεων ήταν ο αγώνας επίδειξης. σιμουλτανέ, που διεξήγαγε ο προπονητής σκακιού Αντρέας Αθανασιάδης το Σάββατο στην πλατεία Ανδρούτσου.
Η συμμετοχή ήταν σημαντική και οι αγώνες -που έφτασαν τις 70- ολοκληρώθηκαν πολύ μετά τα μεσάνυκτα! Δεν καταρρίφθηκε το ρεκόρ συμμετοχών σε παλιότερη εκδήλωση (81), κάτι που επιδιώκαμε. Μας χαροποίησε όμως ότι για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η δυναμική της εκδήλωσή μας, μια και παραβρέθηκαν παίκτες και φίλοι του σκακιού από τις γύρω περιοχές κι κάποιοι από τους ξένους που έκαναν τις διακοπές τους στην πόλη μας. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι συμμετείχαν πολλά παιδιά, Πολύ ευχάριστη ήταν η συμμετοχή του κυρίου Μιχαήλ Αυδίκου που απέδειξε ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην ενασχόληση με το σκάκι.


Πριν την έναρξη του σιμουλτανέ τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους τόσο σε πανελλαδικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσει του καλλιτεχνικού σκακιού τα μέλη του συλλόγου μας, Πετρούλα Κευσίκογλου (πρώτη έφηβη και γυναίκα στην Ελλάδα και δεύτερη γυναίκα σε διεθνές και ευρωπαϊκό τουρνουά) και Βασίλη Παγγέ (στην τριάδα των εφήβων σε πανελλαδικές εκδηλώσεις). Την απονομή έκανε ο Χαράλαμπος Δράκος. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε ανάλογες και καλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!
Την τελευταία μέρα των φετινών σκακιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σύντομου χρόνου -rapid- με κάθε παίκτη/παίκτρια να έχει στη διάθεσή του/της 10 λεπτά.
Μας ξάφνιασε ευχάριστα το πλήθος των συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν 25 αθλητές και αθλήτριες, στην κατηγορία της δευτεροβάθμιας 14 και στους ενήλικες 19. Αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή γυναικών και στις 3 κατηγορίες.


Στην πρωτοβάθμια πρώτευσαν στις κοπέλες οι:
Τσεκούρα Σταυρούλα (πρώτη και στη γενική κατηγορία)
Φάη Ιωάννα (τέταρτη στη γενική κατηγορία) και
Τζίμα Ανθεία (όγδοη στη γενική κατηγορία)
Στην ίδια κατηγορία για τα αγόρια πρώτευσαν οι:
Μπούτικος Λευτέρης (ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της γενικής κατηγορίας)
Παπαδόπουλος Γιάννης και Χρυσοβιτσιάνος Πέτρος (ισοβάθμησανστη δεύτερη θέση) και
Φατούρος Στάθης και Ταουρέκας Μιχαήλ (ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση).
Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών Γιάννης Παπαγεωργίου.
Στη δευτεροβάθμια πρώτευσαν οι:
Τσεκούρα Βάια (πέμπτη στη γενική κατηγορία),
Σιδηρόπουλος Βασίλης (με το απόλυτο νικών σε όλους τους γύρους),
Μπεζιριανίδης Χρήστος,
Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βασιλάς Κωνσταντίνος, Τσουρέκας Κυριάκος, και Ντάκουλας Δημήτρης (ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση).
Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Πύρρου Άρτας» Γιάννης Κούλης.
Τέλος, στην κατηγορία των ενηλίκων διακρίθηκαν στις γυναίκες οι:
Βερυκίου Μαριάννα,
Γράψα Ακριβούλα και
Βελιάση Κατερίνα.
Στους άντρες αντίστοιχα πρώτευσαν οι:
Κούλης Βασίλης και Παπαγεωργίου Γιάννης (ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση)
Σμπόνιας Κωνσταντίνος και Ρεμπής Θωμάς (ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση) και
Χρήστος Ζιώγας.
Την απονομή έκανε ο ταμίας του ΔΣ μας Σπύρος Γεωργάκης.
Ευχαριστούμε όλους/όλες που συμμετείχαν και τους συγχαίρουμε για το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν.
Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του Δήμου και το Λιμενικό Ταμείο για τη βοήθεια και την υποστήριξη που μας πρόσφεραν.
Ευχαριστούμε τέλος τους/τις επαγγελματίες και ιδιώτες της πόλης και του νομού μας που μας στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να φέρουμε σε πέρας τις φετινές εκδηλώσεις.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το καλοκαίρι του 2020!
για το Δ.Σ
Σαμωνάς Κωνσταντίνος,
Γραμματέας

Ανακοίνωση
Παρακαλούμε όσους στη λοταρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου κέρδισαν κάποιο από τα δώρα και δεν το έχουν παραλάβει, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6973795404 για την παραλαβή του.


για το Δ.Σ
Σαμωνάς Κωνσταντίνος,
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: