Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Κίνδυνος μπλακ άουτ στο Κτηματολόγιο


Με μπλακ άουτ στη συλλογή δηλώσεων κινδυνεύει το Κτηματολόγιο αν οι ανάδοχοι πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν – από τον Σεπτέμβριο – στο κλείσιμο των γραφείων ενημέρωσης.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ιδιοκτητών ακινήτων – ιδίως όσων δεν μπορούν να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέσω του Διαδικτύου…
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με βάση τα όσα προβλέπονται, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο έξι μήνες (3+3) προκειμένου να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο.
Ωστόσο, επειδή στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης η έως τώρα προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης δίνεται η ευκαιρία στον υπουργό Περιβάλλοντος να δίνει επιπλέον παράταση ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, η οποία όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξάμηνο.
Οι ανάδοχοι υποστηρίζουν πως εφόσον η διάρκεια της συλλογής δηλώσεων επιμηκύνεται (όπου δίνεται παράταση με υπουργική απόφαση) θα πρέπει και να πληρώνονται. «Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε δεσμευθεί απέναντί μας πως εφόσον αλλάζει η σύμβαση θα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη αύξηση της αμοιβής μας» λέει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ) Σωτήρης Λιάρος.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: