Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Επίθεση εναντίον εργαζομένων στην καθαριότητα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και την προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων μας που εργάζονται στην καθαριότητα, καθώς και την πρόκληση υλικών ζημιών στο απορριμματοφόρο όχημα που εκτελούσε υπηρεσία, από κάποιον «αγανακτισμένο» πολίτη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Το επεισόδιο δεν πήρε παραπέρα έκταση, κάτι που προκλητικά προσπάθησε να επιτύχει ο εν λόγω «αγανακτισμένος» πολίτης, χάρη στην πειθαρχημένη και υπεύθυνη συμπεριφορά των εργαζομένων. Εργαζόμενοι οι οποίοι δίνουν καθημερινά την μάχη νύχτα –μέρα, κάτω από όποιες συνθήκες, μέσα από τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, μηχανολογικού εξοπλισμού, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό ξεκούρασης και που προσπαθούν να υπηρετούν την ανάγκη για μια καθαρή πόλη, σε μια ιδιαίτερα φορτωμένη τουριστική περίοδο με τεράστιο όγκο δουλειάς.
Αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τον σεβασμό του κάθε συμπολίτη μας στο έργο τους. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» που προσπαθούν καθημερινά κάποιοι να ενισχύουν, είναι εργαλείο που υπηρετεί άλλες καταστάσεις, άλλους σχεδιασμούς και δε θα επιτρέψουμε να περάσει.
Θεωρούμε ότι έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να παίρνει θέση, απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες και μεθοδεύσεις, είναι απαραίτητο να παίρνει όλα τα μετρά για την προστασία των εργαζομένων .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                              Σαρόγλου Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: