Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Στον πάγο η πληρωμή των παλιών εξισωτικών, ως 5 Απριλίου ανοίγει λένε για το φετινό ΟΣΔΕ


Έχει παγώσει το τελευταίο διάστημα το θέμα της πληρωμής των εξισωτικών παλιότερων ετών (2013, 2014), σε χιλιάδες δικαιούχους που τότε έμειναν εκτός, ή έλαβαν κουρεμένα τα ποσά που έπρεπε να πάρουν. Εξάλλου, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις – πληροφορίες από πύλες ΟΣΔΕ, το άνοιγμα αναμένεται εντός του πρώτου πενθήμερου του Απριλίου.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το ζήτημα των παλιών εξισωτικών έχει μείνει στάσιμο, καθώς το ΥπΑΑΤ δεν έχει ακόμα κατορθώσει να βρει νομότυπη φόρμουλα, ώστε να κινηθεί μετέπειτα η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να γίνει η πίστωση, δεδομένου ότι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλογιστούν πρόστιμα στη χώρα μας. Μάλιστα όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα των πληρωμών, οι παλιές εξισωτικές, αν τελικά δοθούν, θα δοθούν σε συνάρτηση πάντα με το χρόνο των βουλευτικών εκλογών.
Στον ΟΠΕΚΕΠΕ πάντως από την πλευρά τους έχουν δώσει το τελευταίο διάστημα περισσότερο βάρος στις πληρωμές των συνδεδεμένων και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.
Την ίδια ώρα, με μικρή καθυστέρηση, σε σχέση με πέρσι, αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2019. Ως προς τούτο, το άνοιγμα των πυλών θεωρείται σήμερα, πιο πιθανό να γίνει, μέχρι τις 5 του μήνα, χωρίς ωστόσο να είναι κλειδωμένη η ημερομηνία αυτή.


http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: