Υλικά 4 άτομα
700 γρ. φιλέτα μπαρμπούνια
300 γρ. φακές
100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
160 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
Ξεπλένετε τα φιλέτα από τα μπαρμπούνια
και τα στεγνώνετε καλά .
Βράζετε τις φάκες σε άφθονο κρύο νερό
, για 30 λεπτά και τις σουρώνετε .
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
και σοτάρετε το πράσο μαζί με το φρέσκο
κρεμμυδάκι ,προσθέτετε το σκόρδο και
συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας
συνεχώς για περίπου 3 λεπτά ακόμα και
σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το νερό,
χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε τις βρασμένες φάκες , το χυμό
λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα,
προσθέτετε τον άνηθο, αποσύρετε την
κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε όλα τα
υλικά της σάλτσας (λαδι-κρασι-λεμονι-αλατι-πιπερι)
και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα ταψί και τοποθετείτε
μέσα τα φιλέτα διπλά , γυρίζοντας και
από τις δύο μεριές. Αλατίζετε ελαφρά
από πάνω και τοποθετείτε το ταψί σε προ
θερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 180°C για
10 λεπτά.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τις
μαγειρεμένες φάκες και φρέσκα μυρωδικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου