Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπαρμπούνι φιλέτο με φακές


Υλικά 4 άτομα
700 γρ. φιλέτα μπαρμπούνια
300 γρ. φακές
100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
160 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπλένετε τα φιλέτα από τα μπαρμπούνια και τα στεγνώνετε καλά .
Βράζετε τις φάκες σε άφθονο κρύο νερό , για 30 λεπτά και τις σουρώνετε .
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι ,προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά ακόμα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε τις βρασμένες φάκες , το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέτετε τον άνηθο, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε όλα τα υλικά της σάλτσας (λαδι-κρασι-λεμονι-αλατι-πιπερι) και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα διπλά , γυρίζοντας και από τις δύο μεριές. Αλατίζετε ελαφρά από πάνω και τοποθετείτε το ταψί σε προ θερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 180°C για 10 λεπτά.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τις μαγειρεμένες φάκες και φρέσκα μυρωδικα.





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: