Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Λογοτεχνικές διαδρομές του Γιάννη Βέλλη στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών


"Πάλι σε σκέφτομαι, όσο η λεμονιά αγκαλιάζει τους τοίχους και χαμογελά αισιόδοξα στον ήλιο/ να σβήνεις το τελευταίο σου τσιγάρο, χαράζοντας με μια κοφτή ματιά την καρδιά μου/ μετά να χάνεσαι με το ποδήλατο όπως ήρθες, γλυκιά και φωτεινή, στα αδιέξοδα του κόσμου/ αφήνοντας στον άνεμο μια φωνή χαδιάρικη να σβήνει τις σκιές, μαζί κι ένα μήνυμα/ οι ποιητές, οι γραφιάδες χαμένοι είναι, όταν πνίγονται σε συναισθήματα". Γιάννης Βέλλης

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών η παρουσίαση μέρους του λογοτεχνικού έργου του Γιάννη Βέλλη, Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλους της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, με τίτλο "Λογοτεχνικές Διαδρομές ".
Στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο του λογοτέχνη αναφέρθηκε ο πρώτος εκ των ομιλητών, Κώστας Καρούσος - Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, αναλύοντας την εξαιρετική τεχνική του, την βαθυστόχαστη σκέψη του ποιητή όσο και τη δεξιοτεχνία του λόγου του. Σε αποσπάσματα των ποιημάτων του από τις ποιητικές συλλογές του, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου , που αποτελούνται από πολλές συνθέσεις με ποικίλο περιεχόμενο. Η αγάπη, ο έρωτας, η χαρά και η λύπη, η ανθρώπινη ψυχή με όλες τις εναλλασσόμενες διαθέσεις της, η ζωή κι ο θάνατος είναι μερικά από τα θεματικά μοτίβα που συναντάμε στους υπέροχους στίχους του.Στην εξέχουσα και πολυτάλαντη προσωπικότητά του, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ - εκπαιδευτικός, Νίκος Γιαννόπουλος, η οποία έχει διακριθεί τόσο στην ποίηση, τη λογοτεχνία, όσο και στους χώρους της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας.

Εξαιρετικοί στις απαγγελίες ποιημάτων η Βούλα Μέμου και ο Μιχάλης Γριβέας, όπως και στις αφηγήσεις μυθιστορήματος οι: Μαρία Λιμογιάννη, Νίκος Μουρελάτος. Συγκλονιστική στη απόδοση των αποσπασμάτων μυθιστορημάτων του, η ηθοποιός Μέμη Αναστασοπούλου. Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσε η μουσική επένδυση από την Μαέστρο Στέισυ Κουλούρη και τον Μάριο Στενό στο κλαρίνο. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Τάσος Λέρτας. Αναφερόμενος στην προσφορά του Γενικού Γραμματέα και στην τιμή που δίνει στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιό της .
Την εκδήλωση επιμελήθηκε και συντόνισε η δημοσιογράφος Ντέπη Στενού .
Συγκινημένος ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (λογοτέχνης- δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ) Γιάννης Βέλλης, ευχαρίστησε το κοινό και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την παρουσία τους, την συμβολή τους στην υπέροχη βραδιά που άφησε σε όλους τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ζήτησε παράλληλα να υπάρχει στήριξη στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, στο έργο της, τις εκδηλώσεις της που αφορούν δημιουργούς με ξεχωριστό και ποιοτικό έργο.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι : Κων/νος Κωνής - Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Σ.Ε., Γιάννης Νάκης - μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Σ.Ε., Δημήτρης Πολλάτος – Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Αλέξης Τσέκας - Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας, Ζωή Ντρούγκα - π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας, η Ελένη Χ. Πάτση – εκδόσεις ΠΑΤΣΗ, Δημήτριος Δάλλας - Αν/πρόεδρος Ηπειρωτών Ιλίου, Ηλέκτρα Στροβολίδου - Συντονιστικό Πολιτικής Κίνησης Αθήνας των Οικολόγων Πράσινων και ο Ηλίας Γιανίρης - Συντονιστικό της Παναττικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων , ο Νίκος Παπακώστας - συνθέτης , σκηνοθέτης, λογοτέχνης , Όλγα Κανελλοπούλου Ντινοδήμου - λογοτέχνης, Πρόεδρος του Συλλόγου ΛΙΝΟΣ, Μάκης Λυκούδης – συγγραφέας, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Μικρασιατικού Ελληνισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), η Παναγιώτα Λουρίδα Πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Τμήματος E.C.F.PO. και αντιπροσωπεία από το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Αναστάσιος Μεσσήνης και Σπύρος Κουνίδης - επίσημη αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Γραμματεία της E.C.F.PO.(EUROPE).

(Φωτο, εκδήλωσης: Σταματία Δάλλα)
















Δεν υπάρχουν σχόλια: