Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Με ταμπέλα απαγορεύουν τη διέλευση σε ΑμεΑ στην πλατεία του Άργους


Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε αλλά μερικές φορές ακολουθούνται με χιλιάδες γιατί καθώς επίσης και με συναισθήματα αγανάκτησης και αποστροφής .
Τέτοια είναι και η εικόνα που μας έστειλε ο κύριος Πέτρος Θωμόπουλος Πολιτικός Μηχανικός από το Άργος.Καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία .




Διαβάστε την καταγγελία του
Δυστυχώς για ακόμα μία φορά οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα τίθενται στο περιθώριο, αυτή τη φορά στην πλατεία του Άργους. Η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση στο κέντρο του Άργους η οποία ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2016, σχεδιασμένη ελλειπώς, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητας της πόλης. Το σημαντικότερο αυτών ήταν η μετάβαση των πολιτών από το νότιο τμήμα της πλατείας στο βόρειο, όπου χωροθετήθηκε μια επιμήκης λιμνούλα πάνω από την οποία κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι για τη διάβαση πεζών και ποδηλάτων. Η μεγάλη κλίση της γέφυρας (>5%) είχε σαν αποτέλσμα να καταστήσει δύσκολη εως αδύνατη τη μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα. Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, όπου δήμαρχος είναι ο γνωστός για τις αντισημιτικές του θέσεις κ. Δημήτρης Καμπόσος, θεώρησε λογικό να τοποθετήσει ταμπέλα όπου να απαγορεύεται η διέλευση των πολιτών με κινητικά προβλήματα αντι του επανασχεδιασμού του έργου. Η στάση αυτή υποδηλώνει τουλάχιστον ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες οι οποίοι πρέπει να ανεχθούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους απέναντι σε μια εξουσιαστική δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: