Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. μανιτάρια άσπρα
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 κ. τσαγιού φρέσκο θυμάρι
½ κ. τσ. αλάτι
½ κ. τσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ κ. τσ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
,βάλτε τα σε βαθιά πιατέλα, περιχύστε
τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το
σκόρδο λιωμένο, το ξύσμα και το χυμό
ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
Βράστε τα Ζυμαρικά σύμφωνα με τις
οδηγίες και κρατείστε λίγο νερό στο
τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι.
Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα
αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε
λίγο από το νερό που κρατήσατε στο
βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την
κεφαλογραβιέρα και το πιπέρι.
Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου