Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στο Αργυρόκαστρο ελάχιστοι Αλβανοί εθνικιστές διαδήλωσαν κατά των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας!


Στο Αργυρόκαστρο, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ελάχιστοι Αλβανοί εθνικιστές διαδήλωσαν κατά των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας, την περίοδο που η ελληνική πλευρά, παρά την ασάφεια και την απροθυμία της αλβανικής, προσπαθεί να οικοδομήσει κλίμα συνεργασίας! Ειδικότερα, μπροστά από την προτομή του Çerçiz Topullit (ενός από τους θεμελιωτές του αλβανικού κράτους), κοντά στο ελληνικό προξενείο, κρατώντας πανό με εθνικιστικά σύμβολα, διαδήλωσαν ενάντια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα, καθώς και  ενάντια στις έρευνες, που διεξάγονται στο Τεπελένι, με σκοπό την ανεύρεση των οστών από τους Έλληνες πεσόντες του ελληνο-ιταλικού πολέμου.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ
Οι οπαδοί ακροδεξιών σχημάτων ζητούν από την αλβανική κυβέρνηση να μην κάνει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις, που γίνονται από τις δύο χώρες. Τονίζουν ότι δεν υπάρχει διαφάνεια για όσα  συζητήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις στην Κρήτη και στην Κορυτσά.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
Αναφέρουν ότι ο στρατός της Ελλάδας ήταν κατοχικός(!!!) και επομένως δεν υπάρχει λόγος εκταφής των οστών των νεκρών στρατιωτών και λειτουργίας νεκροταφείων. Ισχυρίζονται ακόμη, εντελώς προκλητικά, ότι  «παραβιάζεται ο νόμος της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδας -Αλβανίας) , καθώς οι Έλληνες φθάνουν στον ισχυρισμό ότι τα εδάφη στο νότο είναι ιδιοκτησία τους». Και φθάνουν ακόμη παραπέρα σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας: "Στο σημείο, το οποίο γίνονται οι έρευνες,  δεν υπάρχουν οστά Ελλήνων, αλλά οι ανασκαφές γίνονται με σκοπό η Ελλάδα να έχει εδαφικές αξιώσεις στην χώρα"!!!

http://katoci.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: