Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Δείτε βίντεο και φωτο από το χορό των Ηπειρωτών Πετρούπολης για να πάρετε μία γεύση από το "χαμό..." που επικράτησε.



Δείτε το βίντεο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/3/2018 η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας στο κέντρο "ΚΑΝΤΑΡΙ" στην Πετρούπολη.

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με μοιρολόι και το τραγούδι της τάβλας.
Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Παπαπάνος, ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Ζηκόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος.
Απενεμήθη τιμητική πλακέτα στον Παντελή Σούλη για την πολύχρονη προσφορά του με την εκπομπή "ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" προβάλλοντας το έργο των Συλλόγων στον πολιτισμό την διάδοση και διάσωση της παράδοσης και για την πολύχρονη προσφορά του στον Συλλογό μας.










Κατόπιν χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με πρώτο το παιδικό τμήμα υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Βαρβάρας και Θοδωρή Μπότσαρη.
Ο χορός άρχισε με μπροστάρηδες μέλη ΔΣ Συλλόγων και συνεχίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους μέχρι αργά το βράδυ.
Η ορχήστρα αποτελούμενη απο τους γνωστούς Ηπειρώτες καλλιτέχνες Πέτρο Λούκα Χαλκιά (τζούνιορ) στο κλαρίνο τον Δημήτρη Αχνούλα (για πρώτη φορά στην Αθήνα) και την Άννα Ματζούκη στο τραγούδι τον Λεωνίδα Πότση στο βιολί τον Θανάση (Σάσσα) Μαρκόπουλο στο λαούτο και τον Παναγιώτη Γκόγκο στο ντέφι ανέβασαν το κέφι στα ύψη και ικανοποίησαν με τα τραγούδια τους και τον πιο απαιτητικό χορευτή.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους
Ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήμου Ιλίου Μπάμπης Καούκης, ο συγγραφέας και δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιλίου Θεόδωρος Δεύτος.
Απο την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Ασπροπύργου Κώστας Ζηκόπουλος, ο έφορος τύπου Αντώνης Κοντός, ο έφορος πολιτισμού Κώστας Μάτσιας και η υπεύθυνος χορωδίας και ταμίας Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Μαίρη Καραγιώργου.
Ο πρόεδρος Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου και πρόεδρος Αδελφότητας Κεραμίτσας Θεσπρωτίας Ζήκος Κόντης, η πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αθηνά Ζάγγα, ο πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γιώργος Τσανέλης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου Φώτης Βάσιος και ο ταμίας Γιώργος Λεοντίου, η πρόεδρος Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα Αλέκα Σιώζου, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Μουργκάνας Αλέξης Τσέκας, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Τάκης Δάλλας, ο αντιπρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Ασπροπύργου Γιώργος Ντάλλας, η γραμματέας Συλλόγου Ηπειρωτών Ν.Ιωνίας Άννα Σουχλέρη, ο πρόεδρος Αδελφότητας Πόβλας Θεσπρωτίας Παναγιώτης Ανυφαντής, η Ελευθερία Μπούτζα μέλος ΔΣ Αδελφότητας Παλαιοχωριτών Συρράκου Ιωαννινων, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων Αθανάσιος Τσεκούρας, ο πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού το Πανηγύρι Γιάννης Κατσής, ο πρόεδρος Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χοροτράγουδο Ηλίας Καραβίδας, το μέλος ΔΣ Σωματείου Ελληνικών Χορών Παραδοσιακή Φλόγα Ιωάννα Αντωνίου.
Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε ο Παντελης Σούλης για την εκπομπή "ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" και θα μεταδοθεί απο τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΡΤ, HIGH και ΗΠΕΙΡΟΣ TV ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθούν.
Επίσης ηχογραφήθηκε απο τον Ηπειρώτη φίλο Σωτήρη Κομνηνό για το ιντερνετικό ραδιόφωνο http://studio955.myl2mr.com/
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις φίλες όλους τους φίλους και μέλη του Συλλόγου μας για την παρουσία τους στην εκδήλωση.































Φωτογραφίες: Αντώνης Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια: