Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μελιτζάνας με κρέμα Φέτας .



Υλικά για 4 άτομα:
4 μελιτζάνες φλάσκες
60 γρμ. Τυρί φέτα
½ κ.γ. ρίγανη
50 γρ. καρυδόψιχα+ κουκουνάρι
4 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
5-6 φύλλα δυόσμος ή μέντα
70ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
για το ντρεσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πετιμέζι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής.
Κόψτε τίς μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες. Τις αλατίζετε καλά κι από τις δύο πλευρές. Τις αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά, τις ξεπλένεται τις στεγνώνετε καλά.
Ζεσταίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 200C. Αλείψτε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι, τις βάζετε σε λαδόκολλα και τις ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Ψιλοκόψτε τα καρύδια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, ντομάτα, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, το λάδι, το ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέστε το μίγμα και το κουκουνάρι ,ανακατέψτε.
Στρώστε τις ψημένες μελιτζάνες και γεμίστε με την γέμιση, περιχύστε με το ντρεσινγκ και σερβίρετε με τυρί φέτα όπου έχετε ανακατέψει με ελαιολαδο και ρίγανη.




Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: