Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πού πάτε εσείς;



Γράφει ο Γιάννης Μπούγιας

Με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο, τότε που έχουμε και τα «μπάνια του λαού», έχουν ήδη ξεκινήσει εργώδεις προσπάθειες, μέσα και έξω από τη χώρα για τη μεγάλη έξοδο, από το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο!

Εντατικότατοι είναι οι έλεγχοι, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας μας.

Θέλουν όλοι, να βγει η Ελλάδα «καθαρή» από το βραχνά των μνημονίων και να οδεύσει προς τις αγορές τον Αύγουστο, χωρίς αστερίσκους! (Άσχετα αν ο λαός, ζαλισμένος, χρόνια τώρα, βλέπει ακόμη… αστεράκια!). Ελέγχουν τα οικονομικά της χώρας και… των πολιτών εξονυχιστικά!

Κι εκεί πάνω, στους επιστημονικούς ελέγχους, των οικονομικών παραμέτρων, εκφράζουν και… το θαυμασμό τους για τις αντοχές των Ελλήνων! (Άλλος λαός, θα είχε… παραδώσει το πνεύμα του! Αγνοούν, πως ο Έλληνας, είναι σκληροτράχηλος!).
Μάλιστα, ορισμένοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι, εξέφρασαν τη γνώμη, μήπως χρειαστεί, να… συνεχιστεί η «ευρωπαϊκή βοήθεια», γιατί αν συνηθίσεις… στα σκαμπίλια, με το χρόνο, σου φαίνονται… απλά χάδια! Οι Έλληνες, όμως, δεν το δέχτηκαν…
Οι Ευρωπαίοι ελεγκτές ήταν πολύ σχολαστικοί! Δεν άφησαν χωρίς έλεγχο καμία πτυχή της οικονομικής ζωής της χώρας! Πήγαν στα Υπουργεία, πήγαν σε ελληνικές επιχειρήσεις, όπου είδαν εργαζόμενους… χαρούμενους και γελαστούς, παρά το χαμηλό μεροκάματο!
Ρώτησαν μία γυναίκα που δούλευε 8ωρο… στα χαρτιά και 12ωρο στην πραγματικότητα, πόσα παίρνεις;
- 492 ευρώ, τους είπε.
- Και τα… 2 ευρώ τι τα κάνεις;
- Ανάβω κεριά για… τα μούτρα σας που μας σώσατε! (Ευτυχώς ο διερμηνέας έδωσε… πιο ήπια απάντηση!).
Πήγαν οι Ευρωπαίοι ελεγκτές σε κέντρα διασκέδασης, σε αγροτικές επιχειρήσεις, σε φάρμες ζώων, να δουν με πιο… έξυπνο τρόπο οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν! (Παλιά μου τέχνη κόσκινο…). Η αλήθεια είναι πως έμειναν έκθαμβοι, από το… δαιμόνιο του Έλληνα φοροφυγά! Στη φάρμα, πήγαν συνοδεία του ζεύγους των κτηνοτρόφων για να γίνει η καταμέτρηση των ζώων και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ψεύτικες επιδοτήσεις! Τους είπαν να βάλουν τα ζώα, μέσα στο μαντρί, για να τα μετρήσουν. Ταυτόχρονα, μπήκε μέσα και το ζεύγος των κτηνοτρόφων!
Και ο Ευρωπαίος επικεφαλής τους είπε:
- Πού πάτε εσείς;
- Εσείς, δεν είστε ζώα!
Και η… απάντηση:
- Νομίζεις! Ξέρεις τι ψηφίσαμε;
Κόκκαλο, οι Ευρωπαίοι…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: