Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Κόβουν τα νεκρά πλατάνια…


Κατεπείγουσες εργασίες απομάκρυνσης ξερών πλατανιών από τον Λούρο ποταμό και επούλωση των οπών στους ασφαλτοτάπητες του Εθνικού Οδικού Δικτύου από Γέφυρα Καλογήρου έως Παραλιακή Οδό αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με το ποσό των 24.800 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης από την Περιφέρεια Ηπείρου η άμεση και επιτακτική ανάγκη κοπής , απομάκρυνσης και καύσης ξερών πλατανιών που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Λούρου.
Όπως υπογραμμίστηκε , η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις έχουν προσβληθεί και όλα τα πλατάνια που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Λούρου και συγκεκριμένα στην περιοχή από το Τέροβο έως το Κουκλέσι τα οποία λόγω της ασθένειας ήταν ξερά και από την μεγάλη πλημμύρα έπεσαν μέσα στο ποταμό Λούρο με αποτέλεσμα ο ποταμός να πλημμυρίσει και να δημιουργηθούν προβλήματα σε μονάδες ψαριών σε καλλιέργειες σε αποθήκες κλπ.


Προς αποφυγή αυτών των φαινομένων κρίνεται άμεση και επιτακτική η απομάκρυνση των δέντρων αυτών με την λήψη όλων των απαραίτητων μέσων προκειμένου να μη μεταδοθεί η νόσος των πλατάνων.
Επίσης με ποσό 24.800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του Εθνικού οδικού δικτύου από Γέφυρα Καλογήρου –Πρέβεζα-Παραλιακή Οδός.
Λαμβάνοντας υπόψη τα εκτεταμένα προβλήματα με λακκούβες που εντοπίστηκαν μετά τις πρόσφατες μεγάλες πλημμύρες στο Εθνικό οδικό δίκτυο Γέφυρα Καλογήρου –Πρέβεζα-Παραλιακή Πρέβεζας και για την καλύτερη ασφάλεια των οδηγών καθίσταται επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να γίνει η επούλωση των λακκουβών όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: