Με τρομερή κατάθεση ψυχής, ο Ολυμπιακός πήρε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης απ' τη Σαμπαντέλ, επικρατώντας 10-9 στον φοβερό τελικό που έγινε στο «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά.
Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Len Trophy, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πανηγύρισαν τον δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τίτλο, με τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να δίνει βροντερό παρών στο κολυμβητήριο του Πειραιά.
Μάλιστα, το κατάφερε κόντρα στις πανίσχυρες Ισπανίδες, την ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, με τον Ολυμπιακό να βάζει στοπ στο νικηφόρο σερί που κρατάνε απ' το 2012 στην Ευρωλίγκα.
Για ακόμα ένα ματς, η άμυνα ήταν το ισχυρό όπλο των «ερυθρόλευκων», που είχαν σε φοβερή μέρα τη Σάουθερν, ενώ η Διαμαντοπούλου είχε για ακόμα μια μέρα σπουδαίες επεμβάσεις.
Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά. Η έμπειρη Σαμπαντέλ, όμως, πήρε με σχετική ευκολία το πάνω χέρι, με τον Ολυμπιακό να είναι σφιχτός αμυντικά, όμως να του λείπουν οι επιθετικές λύσεις.
Στην έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, μάλιστα, ένα σερί 3-0 των Ισπανίδων τις έβαλε μπροστά με 4-1. Με αντεπίθεση διαρκείας -και την άμυνα να περιορίζει σημαντικά τη Σαμπαντέλ- ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (5-5) στα μέσα της τρίτης περιόδου και. άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο.
ισοφάρισαν, με την τελευταία μάλιστα να βάζει μπροστά στο σκορ την Σαμπαντέλ (9-8).
Τότε «μίλησε» η αρχηγός. Με δύο γκολ της Μανωλιουδάκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ένα κλέψιμο στα είκοσι δευτερόλεπτα τον ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2
Οι σκόρερ:
Σαμπαντέλ: Φόρσα Αρίθα 3, Εσπάρ 2, Παρέχα 2, Μάικα Γκαρθία 1, Μοράλες 1.
Ολυμπιακό: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1
Παυλίδης: «Με τέτοιο κόσμο δεν χάνουμε από κανέναν»
Στα μυστικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού στάθηκε ο Χάρης Παυλίδης στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
Ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας πόλο των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 για την βοήθεια που έδωσε ο κόσμος της ομάδας, αλλά και στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού.
Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το κλειδί του ματς: «Είχαμε ρυθμό στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Αρχίσαμε να έχουμε και καλές επιλογές στην επίθεση, ενώ καλή άμυνα είχαμε απ' την αρχή. Οι αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου σε κρίσιμα σημεία, έδωσαν ώθηση στην ομάδα και με καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά σκοράραμε και κερδίσαμε. Ειδικά στο τελευταίο οτκάλεπτο, όταν η Σαμπαντέλ προηγήθηκε, δεν απογοητευτήκαμε και με καθαρό καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς»
Για το ότι έχει αντιμετωπίσει ξανά τη Σαμπαντέλ: «Μετά τη Βαρκελώνη κάναμε προπόνηση μόνο γι' αυτό το παιχνίδι, το ξέραμε ότι θα έρθει η ώρα και τα καταφέραμε».
Για τον κόσμο της ομάδας: «Με τέτοιο κόσμο δεν μπορούμε να χάσουμε από καμία ομάδα, ειλικρινά».
Ασημάκη: «Είναι μαγικό»
Μαγικό χαρακτήρισε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 η Αλεξάνδρα Ασημάκη τον τρόπο που ήρθε η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό με τη νίκη (10-9) επί της Σαμπαντέλ. Η αθλήτρια των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι νιώθει υπερήφανη και έδειξε να μην πιστεύει ότι στην πρώτη της χρονιά στην ομάδα πανηγύρισε μια τόσο μεγάλη επιτυχία.
«Το πιστεύαμε και δουλεύαμε όλη τη χρονιά για αυτό. Ο τρόπος είναι μαγικός, διότι ήμασταν στο σπίτι μας στον Πειραιά με τον κόσμο μας. Είναι δυνατή ομάδα η Σαμπαντέλ που έχει πάρει τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι καινούργια ομάδα. Παλέψαμε από το πρώτο λεπτό. Είναι τεράστια νίκη. Νιώθω υπερήφανη και ευλογημένη που το έζησα αυτό.
Το καθένα τρόπαιο που έχω πάρει είναι ξεχωριστό, όπως και αυτό. Είναι μαγικό. Πρώτη χρονιά και κατάκτηση ευρωπαϊκού. Ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε. Ξέρει να ελέγχει τον ρυθμό η Σαμπατέλ. Στόχος τώρα είναι το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός έχει ανοδική πορεία. Είναι κάτι τεράστιο αυτό που καταφέραμε, είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από τον LEN Trophy που πήρε η ομάδα πέρυσι. Στόχος είναι να παραμείνει εκεί ο Ολυμπιακός», ανέφερε η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner