Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

'Οταν το Νοσοκομείο Πρέβεζας καταρρέει, ο δικός τους Διοικητής τους μάρανε!

Η κομματική θέση  του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα αλλάξει κάτοχο, διότι αν και η «πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση θέλησε να περάσει ένα διαφορετικό προφίλ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τελικά δε διαφέρει από  τις προηγούμενες ως προς την κατανομή των οφίτσιων. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Υπουργείο Υγείας ως προς την άσκηση πολιτικής στον ευαίσθητο αυτό Τομέα.

Την Παρασκευή που πέρασε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων  Στρατής Βουγέλης, περιέγραψε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, με μελανά χρώματα, το μέλλον του ιδρύματος από την στιγμή μάλιστα που κατά την συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό δεν υπήρξε η παραμικρή δέσμευση ούτε για τον ελάχιστο αριθμό των 9 προσλήψεων που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το καλοκαίρι που οι ανάγκες υπερδιπλασιάζονται.
Το Υπουργείο αντί να δώσει λύσεις στα καυτά θέματα που έθεσαν οι  εργαζόμενοι, στρέφεται στο θέμα της θέσης του Διοικητή και  ζητά την παραίτησή του, λες και  είναι  θέμα Διοικητή το πρόβλημα.
Από την στιγμή που η θέση είναι καθαρά κομματική, έπρεπε να αντικατασταθεί ο Διοικητής κ. Γεωργάκος, πλην όμως δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο το Υπουργείο Υγείας περίμενε τρεις μήνες για να στείλει το σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητεί  την παραίτηση, αλλά και δεύτερον και κυριότερο γιατί εμπαίζει τόσο τον κ. Γεωργάκο όσο και τους εργαζόμενους. Ο εμπαιγμός προκύπτει από το γεγονός ότι από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσαν τον κ. Γεωργάκο να δώσει αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ζήτησε από τον ίδιο και όχι από  τους εργαζόμενους να τους παραθέσει τα προβλήματα χωρίς ωστόσο να του θέσει το παραμικρό θέμα παραίτησης. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να συναντήσουν τον Υπουργό και να ζητήσουν δεσμεύσεις τις οποίες βέβαια δεν έλαβαν ποτέ.
Τώρα, τρεις μήνες μετά, το Υπουργείο εθελοτυφλεί μπροστά στα τεράστια προβλήματα και επικεντρώνεται σε αυτό που πρώτα από όλα θα έπρεπε να κάνει, να αλλάξει δηλαδή τον Διοικητή.
Έλλειψη συντονισμού, σχεδιασμού και «άρπα κόλα» είναι η εικόνα που φαίνεται να κυριαρχεί στο Υπουργείο Υγείας. Τι περίμεναν αυτούς τους μήνες ή μάλλον  τι έκαναν αυτές τις 100 πρώτες ημέρες;
Την στιγμή που το Νοσοκομείο δεν διαθέτει γάζες ή ζεστό νερό για τα νεογνά, την στιγμή δηλαδή που η Υγεία στο Νομό Πρέβεζας καταρρέει, το Υπουργείο Υγείας το παραβλέπει και ζητά την αλλαγή της Διοίκησης ευελπιστώντας προφανώς ότι μια τέτοια αλλαγή θα καθησύχαζε λίγο τις αντιδράσεις κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν κρύβονται όμως κύριοι Κυβερνώντες διότι μάρτυρες είναι οι εργαζόμενοι αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς. 
Ένας ΣΥΡΙΖΑίος Διοικητής δεν αρκεί για να «λουφάξει» η κοινή γνώμη όπως «λούφαξαν» αρκετοί γνωστοί «επαναστάτες-συνδικαλιστές» ΣΥΡΙΖΑίοι στην Πρέβεζα από τον Φεβρουάριο και ύστερα. Αλήθεια που είναι όλοι οι αυτοί οι σημαιοφόροι της δημοκρατίας και της αριστεράς τώρα; Λύθηκαν τα προβλήματα ή σκεπάστηκαν επιμελώς; 
Αλλά ακόμη κι αν η στόχευση  του Υπουργείου να μην είναι η παραπάνω, αλλά απλώς να θέλει να αλλάξει τον «μνημονιακό» Διοικητή με έναν «αντιμνημονιακό», είναι ποτέ δυνατόν να αλλάξει κάτι χωρίς το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο; Εάν δηλαδή δεν γίνουν προσλήψεις, δεν υπάρξει γενναία χρηματοδότηση στο Νοσοκομείο, θα διαφέρει σε τίποτα η νέα Διοίκηση  από την παλιά; 

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: