Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πετυχημένη η εκδήλωση της ΠΣΕ για την ''Προσχολική αγωγή και τη δημόσια υγεία για το παιδί'', που συνδιοργανώθηκε με την ΟΓΕ την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.


Ικανοποιημένο  δηλώνει το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  για το πλούσιο περιεχόμενο και τα πολλά συμπεράσματα που εξήχθησαν από την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με την  Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος , την Κυριακή 26 Απριλίου 2015. στο Πνευματικό  Κέντρο Ηπειρωτών, με θέμα ''Η προσχολική αγωγή και η δημόσια υγεία, είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού''.


Η   Επιτροπή Γυναικών της ΠΣΕ, στο τέλος της εκδήλωσης, δικαίως απέσπασε τα εύσημα για την σύλληψη και υλοποίηση του πλουσίου περιεχομένου αυτή εκδήλωση σε συνεργασία με την ΟΓΕ



Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΣΕ  Γιώργου Δόση, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι, ''Η αγωγή και εκπαίδευση του παιδιού στην προσχολική ηλικία είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι πάντα επίκαιρο και καυτό και θα εξακολουθεί να είναι όσο η πολιτεία δεν το έχει σε πρώτη προτεραιότητα με αποτέλεσμα ο λαός μας να αγωνίζεται και να προσπαθεί να δώσει λύση στο οξύτατο αυτό πρόβλημα. 

Είναι επίσης βέβαιο ότι μετά από έξι χρόνια ύφεσης και πέντε χρόνια άγριας και βάρβαρης λιτότητας, εξακολουθούμε να βιώνουμε την πιο έντονη κρίση στο σύστημα υγείας. Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε πολίτη και τη βάση για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση της ανθρώπινης ζωής. Και αυτό είναι που θα πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους όσοι σχεδιάζουν το μέλλον αυτού του τόπου. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η σημερινή κατάσταση με τους πολίτες να συρρέουν στα Δημόσια Νοσοκομεία ακόμη και για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θα συνεχιστεί, όσο συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Τα δε Νοσοκομεία ψυχορραγούν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά είναι πιο έντονες από ποτέ. 

Εμείς ως Πανηπειρωτική αγωνιζόμαστε για να αποκτήσει η χώρα ένα δημόσιο, ολοκληρωμένο και ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, χωρίς εμπόδια και επιβαρύνσεις γιατί πιστεύουμε ότι η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό όπως ορίζει και το Σύνταγμά μας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόρευμα''.











Εκ μέρους της ΟΓΕ την εκδήλωση χασιρέτισε η Πρόεδρος Μαιρήνη Στεφανίδη, η οποία αφού συνεχάρει την ΠΣΕ, για την πρωτοβουλία αυτή, τόνισε την μεγάλη βαρύτητα που αποδίδει η ΟΓΕ, για  την παραπέρα προώθηση δράσεων ενημέρωσης και διεκφίκησης για την δημόσια υγεία  και την δημόσια και δωρεάν προσχολική αγώγή σε όλο τον ελληνικό λαό σε όλες τις εργατικές οικογένειες.











Μετά τους χαιρετισμούς, το λόγο έλαβαν οι ομιλητές-εισηγητές, με πρώτο τον παιδίατρο και επίλεκτο στέλεχος της ηπειρωτικής αποδημίας, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ,  πρώην διευθυντή ΕΣΥ του Νοσοκομείου Παίδων ''Αγία Σοφία''  Τάσο Χατζή, που ανέπτυξε το θέμα ''Παιδί και υγεία''.



Στους χώρους της  ΠΣΕ,  παράλληλα, λειτούργησε έκθεση βιβλίου και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με παιδαγωγούς, δημιουργικό παιγνίδι και ζωγραφικοί για τα παιδιά που έδωσαν το παρών συνοδεία των γονιών τους.













Η εκπαιδευτικός και μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ Πόπη Ξεκαλάκη, που ακολούθησε, ανέπτυξε το θέμα ''Προσχολική αγωγή, δικαίωμα κάθε παιδιού'' και στη συνέχεια, η Δώρα Βασιλοπούλου, φυσικός-ερευνήτρια και μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, ανέπτυξε το θέμα ''Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ευθύνη και υποχρέωση κοινωνική και όχι υπόθεση οικογενειακή''.
















Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε πλούσιος εποικοδομητικός διάλογος, συζήτηση και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους, που κράτησαν έντονο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι  με ηπειρώτικο κέρασμα και με εδέσματα που προσέφεραν οι γυναίκες μέλη της Επιτροπής Γυνιακών της ΠΣΕ.


 Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν, η Γενική Γραμματέας της ΠΣΕ Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ.  Γραμμένη Βαζούκη και Ελένη Ντάσιου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΣΕ, εκτός των προαναφερόμενων, παρέστησαν. οι Αντιπρόεδροι Σωτήρης Κολιούσης και Κώστας Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης και τα μέλη του Δ.Σ.  Ζαχαρίας Καψάλης, Σταματία Δάλλα, Βίκυ  Αράπη-Καραγιάννη, Νίκος Ζέκης και Χριστόφος Ευθυμίου. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών γιατρός Αντώνης Κοντός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Δημήτρης Σούκης.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: