Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δημόσιοι υπάλληλοι στην φυλακή για το νησί της τηλεπαρουσιάστριας. Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Υδρούσας



Στη φυλακή με πολυετή κάθειρξη κινδυνεύουν να βρεθούν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες όπως ο Οργανισμός της Αθήνας που παρέκαμψαν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπέγραψαν για την αδειοδότηση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ο Δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξιστορεί στην τηλεόραση του "Ε" και στην εκπομπή του Μένου Φουρθιώτη την ομιχλώδη διαδιακασία των αδειοδοτήσεων για το θαλάσσιο πάρκο στην Υδρούσα και φωτογραφίζει τους εμπλεκόμενους οργανισμούς και τους προισταμένους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημάρχου εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα!




Τα ΣΚ του καλοκαιριού το νησί μοιάζει με μαρίνα σκαφών
Η Υδρούσα ή Κατραμονήσι έκτασης 57 στρεμμάτων, διαθέτει 2 παραλίες, μήκους περίπου 100 μέτρων, βρίσκεται σε απόσταση 0,7 ναυτικών μιλίων από τη Βούλα και 1,5 από τη Βουλιαγμένη και είναι ο προορισμός που προτιμούν όσοι έχουν σκάφος για να πάνε για μπάνιο τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Τα καταγάλανα νερά, αλλά κυρίως η μικρή απόσταση που προσφέρει οικονομία σε καύσιμα και σε χρόνο κάνουν το νησάκι ιδανικό προορισμό για όσους έχουν σκάφος ή τζετ σκι. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερασιτέχνες καπετάνιοι δεν βρίσκουν χώρο να δέσουν από τα πολλά σκάφη που έχουν συγκεντρωθεί.


Οι πιο... «μυημένοι» στις κοντινές αποδράσεις πάντως υποστηρίζουν πως είναι ο ιδανικός προορισμός για μία βουτιά τις καθημερινές, καθώς τα σκάφη είναι αισθητά λιγότερα. Μάλιστα η βασική παραλία του προστατεύεται από ένα ύφαλο και έτσι μόνο μικρά σκάφη και κυρίως φουσκωτά μπορούν να προσεγγίσουν την ακτή από ένα μικρό θαλάσσιο διάδρομο.

(Η Κατερίνα Λάσπα και ο σύζυγός της Νεκτάριος Νικολόπουλος)


Παλιότερα στο νησάκι λειτουργούσε και μία καντίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Η Υδρούσα βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως... κατοικείται από δεκάδες κουνέλια, τα οποία απολαμβάνουν την ελευθερία τους στο νησί, ενώ αποτελούν ατραξιόν για τους επισκέπτες του.  

  

 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: