Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Η Πρέβεζα συμμετείχε στην πανελλήνια εκστρατεία «Let's do it Greece». Η Λ.Ε.Κ και οι αλιείς καθάρισαν και φέτος το Λιμάνι

Η Πρέβεζα συμμετείχε στην πανελλήνια εκστρατεία «Let's do it Greece» (photos)

Τις δυνάμεις τους ένωσαν και στην Πρέβεζα μικροί και μεγάλοι στα πλαίσια της Πανελλήνιας Δράσης Καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου με γενικό τίτλο Let's do it Grecce.


IMG 9152


Η συμμετοχή των εθελοντών μπορεί να ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο όσοι συμμετείχαν «εξοπλισμένοι» με πολλή όρεξη, διάθεση εθελοντισμού, γάντια, σακούλες σκουπιδιών, τσουγκράνες, φτυάρια και άλλα εργαλεία, καθάρισαν παραλίες, δρόμους, πλατείες και άλλα σημεία της Π.Ε. Πρέβεζας.

IMG 9196

Δυναμική ήταν για μια ακόμη χρονιά η παρουσία της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, η οποία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Λασκάρα» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού από το παλιό τελωνείο μέχρι και την προβλήτα μπροστά στο δικαστικό μέγαρο.

IMG 9081

Σε δεκάδες «γωνιές» του Νομού, οι πολίτες έπιασαν δουλειά από τις πρωινές ώρες και μπορεί η συμμετοχή να ήταν μειωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά, ωστόσο αποδείχθηκε πως η καθαριότητα είναι ζήτημα όλων μας και οφείλουμε οι ίδιοι να προστατέψουμε τις ζωές μας, πέρα από τους θεσμικούς φορείς.

IMG 9171

Βέβαια δεν έλειψαν και τα παράπονα αφού διαπιστώθηκαν "απουσίες" εθελοντών σε σημεία που είχαν δηλωθεί ότι θα καθαριστούν, ενώ δεχθήκαμε παράπονα και για το γεγονός ότι ο δήμος προμήθευσε ελάχιστα υλικά (σακούλες, γάντια) σε ορισμένους εθελοντές...

IMG 9158

Να σημειώσουμε πως δεν κατέστη δυνατό να έχουμε φωτογραφικό υλικό από όλες τις δράσεις των εθελοντών, ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το δήμο Πρέβεζας οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν ήταν:
. Καθαρισμός Μονολιθίου από τον Περιβαλλοντικο Σύλλογο Μυτικα
. Καθαρισμός της πλατείας Σαμψούντας από τον Σύλλογο Αμισός
. Καθαρισμός της Λέσχης Αξιωματικών από την Ενωση Αποστράτων
. Καθαρισμός στο Νηπιαγωγείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το κιόσκι της Αγίας Τριάδας από τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικο Σύλλογο Νεοχωρίου.
. Ζωγραφική τοίχου και καθαρισμός αυλής από το 7ο Νηπιαγωγείο.
. Καθαρισμοί των αυλόγυρων των σχολείων τους από το Νηπιαγωγείο και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Σαμψούντας, από το Μουσικο Σχολείο, από το 1ο Γυμνάσιο και το 4ο Γυμνάσιο.
. Καθαρισμός Μονολιθίου από τον Σύλλογο Δρομέων.
. Καθαρισμός Κηποθεάτρου από ΙΕΚ Πρέβεζας.
. Καθαρισμός Κολυμβητηρίου από Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικων Πρέβεζας ΅Φύση-Θέση΅
. Καθαρισμός της Κυανής Ακτής από τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Κολιός.
. Καθαρισμός κολυμβητηρίου από Σύλλογο Ποσειδών
. Καθαρισμός Πλατείας Ωρωπού από Πολιτιστικό Σύλλογο Ωρωπού ΅Το Ζάλογγο΅.
. Καθαρισμός του αύλειου χώρου του από το Δημοτικό Σχολείο Σινώπης.
. Καθαρισμός της παραλίας του Παντοκράτορα από το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας.
. Καθαρισμός παραλίας Λυγιάς από Πολιτιστικό Σύλλογο Λυγιάς.
. Καθαρισμός του Μνημείου του Ναύτη από Κέντρο Ψυχικής Υγειας Πρέβεζας.
. Καθαρισμός πλατείας και παραλίας Παντοκράτορα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παντοκράτορα.
. Καθαρισμός ακτής Παντοκράτορα από Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα.
. Καθαρισμός Πάρκου Νεάπολης από Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Δήμου Πρέβεζας και Σύλλογο Γυναικών Αγίου Θωμά.
. Καθαρισμός Πλατείας Καναλίου από Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου.
. Καθαρισμός Ανθόκηπου από Χορωδία Αρμονία.
. Καθαρισμός Μνημείου Ναύτη, Κυανή Ακτή και Βοτανικό Κήπο από ομάδα εθελοντών Πρέβεζας.
. Καθαρισμός στον συνοικισμό Ψαθάκι από την Ενορεία της Αγίας Αικατερίνης.
. Καθαρισμός του πυθμένα του λιμανιού της Πρέβεζας από το ύψος του τουριστικού περιπτέρου έως το Δημαρχείο από την ΛΕΚ Πρέβεζας, τον Σύλλογο Αλιέων η Λασκάρα και εθελοντές δύτες.Η Λ.Ε.Κ και οι Αλιείς καθάρισαν και φέτος το Λιμάνι
Το δύσκολο έργο του Καθαρισμού του Λιμανιού της Πρέβεζας ανέλαβε και φέτος  η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας με την συνδρομή του συλλόγου ερασιτεχνών Αλιέων "Η Λασκάρα" αλλά και εθελοντές δύτες. Ο καθαρισμός του Λιμανιού Πρέβεζας έχει γίνει θεσμός για τους δύο συλλόγους οι οποίοι από το 2005 προχωρούν κάθε χρόνο στο καθαρισμό του Λιμανιού ή του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας δείχνοντας τον μεγάλο σεβασμό τους προς το περιβάλλον.
Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εξασφαλίζοντας τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο - Λιμεναρχείο Πρέβεζας) ξεκίνησε τον καθαρισμό από το Μνημείο του Ναύτη και κατέληξε έως την προβλήτα μπροστά στα δικαστήρια.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από το λιμάνι της Πρέβεζας "αναδύθηκαν" στην επιφάνεια διάφορα αντικείμενα όπως κάδοι, λάστιχα κ.λ.π

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: