Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στη διάθεση των πολιτών του Δήμου Ζηρού η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης

 Ένα καλύτερο περιβάλλον είναι στο χέρι όλων μας!

Στη διάθεση των πολιτών η δημοτικήπλατφόρμαανακύκλωσης www.Followgreen.gr/ziros

Από σήμερα αρχίζει τη λειτουργία της η διαδικτυακή δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/ziros, μέσα από την οποία οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται, να συμμετέχουν αλλά και να επιβραβεύονται για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πωςείναι στη διάθεση των συνδημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο που αφορά την ανακύκλωση. Ως δημοτική αρχή θέλουμε να προωθήσουμε περισσότερο την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στον Δήμο μας και κυρίως να γαλουχήσουμε σε αυτή τη διαδικασία τα παιδιά” τόνισε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής. Και πρόσθεσε: “Η δημοτική πλατφόρμα Followgreen είναι διαθέσιμη από σήμερα στο www.followgreen.gr/ziros. Αποτελεί ένα εργαλείο επιβράβευσης των πολιτών, για την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους, σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε και να στρέψουμε τους δημότες προς αυτή την κατεύθυνση και γι' αυτό ζητάμε τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων και ιδιαίτερα των Σχολείων των γονέων καιτωντοπικών επιχειρήσεων.

Οι δύο βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας είναι οι εξής:

·                     Οι πολίτες δημιουργούν λογαριασμό στο followgreen.gr/ziros και κερδίζουν πόντους μέσωεκπαιδευτικών δράσεωνγια την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν, καθώς και με τη δωρεά ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

·                     Οι πολίτες εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε κληρώσεις του Δήμου, σε ειδικές παροχές - εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Δήμου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, αλλά και επιχειρήσεων του Δήμου Αρταίων. Στόχος είναι να εξασφαλιστούν για τους συμπολίτες μας, εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες σε μεγαλύτερο εύρος. 


* Μπορούν επίσης να δωρίζουν στα σχολεία στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας ακόμη σημαντικός στόχος της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen Δήμος Ζηρού, είναι να βοηθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές να εμβαθύνουν στις πρακτικές διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών και να δώσει τη δυνατότητα στη σχολική κοινότητα να συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις ανακύκλωσης στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου.

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, σε ειδική σελίδα της πλατφόρμας.

Καλούνται όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου να ενισχύσουν την πρωτοβουλία και να γίνουν μέρος της δράσης ως μέλη στην πλατφόρμα Followgreen.

Κάλεσμα απευθύνεται και σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, όπου μπορούν μέσω της πλατφόρμας να λάβουν δωρεάν προβολή, παρέχοντας προσφορές και εκπτώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Αξίζουμε ένα καλύτερο περιβάλλον και μία πιο καθαρή πόλη για εμάς και τα παιδιά μας και θα τα πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: