Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ανατροπή στον προγραμματισμό. Τέλος εβδομάδας η ενίσχυση για κτηνοτρόφους - μία μέρα νωρίτερα το τσεκ

Καθυστέρηση παρουσιάζει η πληρωμή της ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων με 3,8 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο. Την ίδια ώρα, φαίνεται να επισπεύδεται κατά μία ημέρα η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης που δίνεται κάθε χρόνο από την ΚΑΠ.

Ενώ η ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους ήταν να δοθεί χθες το απόγευμα, μία επιπλοκή με τους δικαιούχους των νησιών, ιδίως της Λέσβου, οδήγησε πιο πίσω την πληρωμή, η οποία πιθανότατα πάει για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Αντιθέτως, η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και από την Τετάρτη. Φαίνεται ότι όλα είναι έτοιμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να δοθεί η εντολή στην Τράπεζα Πειραιώς από ώρα σε ώρα και να προχωρήσει η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών μία μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή από αύριο, Τετάρτη το απόγευμα. Προτού βεβαίως δούμε ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα.

Πάντως, οι πληροφορίες του Agro24 έλεγαν μέχρι και το Σάββατο το πρωί ότι η πληρωμή θα γινόταν Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το απόγευμα και τα χρήματα θα ήταν διαθέσιμα την ίδια ώρα από τα ΑΤΜ και την επόμενη μέρα το πρωί στα γκισέ της Τράπεζας Πειραιώς, με μία ημέρα valeur για τις υπόλοιπες τράπεζες.

https://www.agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: