Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Θετικός ένας από τους παράτυπους μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι σε πρόχειρο κατάλυμα στην Άρτα

Έλληνας, κάτοικος της Άρτας ήταν αυτός που είχε μισθώσει πρόχειρο κατάλυμα σε κτήμα που διατηρούσε στους Κωστακιούς και στο οποίο διέμεναν οκτώ παράτυποι μετανάστες από το Μπαγκλαντές οι οποίοι απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας,  αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και τη συνδρομή του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο πρόχειρο κατάλυμα που βρίσκεται σε κτήμα.

Εντός αυτού εντοπίστηκαν να διαμένουν οκτώ αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο χώρος ήταν ακατάλληλος για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του κτήματος τυγχάνει ο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής των αλλοδαπών.

Η υπόθεση πήρε και μία νέα τροπή καθώς ο ένας από τους οκτώ μετανάστες βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό.

Η ομάδα των οκτώ βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο μετανάστης που βρέθηκε θετικός κρατείται σε ξεχωριστό κελί αλλά σε ενιαίο χώρο όπου βρίσκονται κι άλλοι κρατούμενοι η διαχείριση των οποίων γίνεται από αστυνομικούς.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας ήδη ανέφερε το συμβάν στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνοντας ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για να σταματήσει ο αστυνομικός να αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμος.

Παράλληλα θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Οι υπόλοιποι κρατούμενοι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν;

2) Οι Αστυνομικοί που συμμετείχαν είτε κατά την σύλληψη του είτε κατά τις λοιπές διαδικασίες δεν έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν; Γιατί δε τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα για τη διαφύλαξη τους αλλά και των υπόλοιπων συναδέλφων;

Ακόμη θεωρείτε ότι ο Αστυνομικός έχει ανοσία στον κορωνοϊό;

3) Δεν θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα να μεταφερθεί σε προβλεπόμενο από τα υγειονομικά πρωτόκολλα χώρο, όπου μπορεί να του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα;

4) Η παραμονή του στον ίδιο χώρο όπου υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι αλλά είναι και ο χώρος εργασίας των αστυνομικών δεν αποτελεί εν δυνάμει μία υγειονομική βόμβα για όλη την πόλη της Άρτας;

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: