Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Πάνω από 40 στις Μονάδες Λοιμωδών, δραματική έκκληση από τον Χ. Μηλιώνη

Με τις φράσεις «αγωνιώ κι ανησυχώ» ο Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης απευθύνθηκε κυρίως στην τοπική κοινωνία, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και οριακά καθώς η τρίτη Μονάδα Λοιμωδών που τέθηκε σε λειτουργία είναι σχεδόν πλήρης.

Για πρώτη φορά σήμερα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύεται ξεπερνά τους 40 ενώ χάρη στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί οι διασωληνώσεις είναι ελάχιστες.

Υποδομές αλλά και ανθρώπινο δυναμικό είναι σε οριακή κατάσταση με τον κ. Μηλιώνη να επισημαίνει την ανάγκη μείωσης των κρουσμάτων ώστε να μειωθούν και οι εισαγωγές αλλά και συμβολής των υπόλοιπων νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Από δω και μπρος πολίτες και αρμόδιες αρχές πρέπει να πάρουμε υπεύθυνη στάση. Είμαστε όλοι εδώ για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Πρέπει να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε αυτούς που τις επιζητούν και θα είναι πολλοί αυτοί γιατί τα κρούσματα αυξάνουν. Φροντίζουμε τους ασθενείς με τον καλύτερο τρόπο, με ελάχιστους διασωληνωμένους. Δεν θα τα καταφέρουμε… Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και για να γίνει αυτό πρέπει να περιορίσουμε την διασπορά» υπογράμμισε ο κ. Μηλιώνης.

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: