Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Φύλακας προβάτων στη Σκωτία με μισθό 24.000 ευρώ



Φύλακας προβάτων στη Σκωτία με μισθό 24.000 ευρώ. Εάν δεν έχετε δουλειά ή μισείτε αυτή που κάνετε.
Εάν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ψάχνετε να το «σκάσετε» από την καθημερινότητα. Εάν έχετε κουραστεί από τα social media και θέλετε να βρεθείτε στη φύση, τότε υπάρχει μια δουλειά για εσάς. Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τη χλιδάτη δουλειά βοηθού εκατομμυριούχου, ωστόσο, έχει και αυτή τις χάρες της, ειδικά εάν αγαπάτε τη φύση και τα ζώα, συγκεκριμένα τα πρόβατα! Τι θα λέγατε, λοιπόν, εάν γινόσασταν φύλακας προβάτων σε ένα απομακρυσμένο νησί;


Το Βόρειο Ρονάλτσι, είναι ένα απομακρυσμένο νησί ακριβώς στην άκρη του Ορκνεϊ στη Σκωτία. Στο νησί ψάχνουν να βρουν κάποιον που θα φροντίζει το ιδιαίτερο είδος προβάτων της περιοχής.
Αυτό που πρέπει να έχει στο νου του όποιος πάρει τη δουλειά είναι να μην πηδούν τα πρόβατα πάνω από τον φράχτη. Να μην τρώνε λάθος φυτά και να μην μπαίνουν στα βράχια. Η θέση δεν είναι απλή καθώς ο υποψήφιος χρειάζεται να έχει γνώσεις κτηνοτροφίας.
Ο φύλακας των προβάτων καλείται, επίσης, να είναι αρμόδιος για την εκτέλεση ενός προκαθορισμένου προγράμματος ανακατασκευής και επιδιόρθωσης του φράγματος των προβάτων. Θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την πραγματοποίηση επισκευών στην προσωρινή περίφραξη που ανεγέρθηκε και έχει φθαρεί από πρόβατο.
Αλλά και για το συντονισμό εργασιών με ομάδες εθελοντών. Ο τοίχος είναι άκρως σημαντικός καθώς κρατάει τα ζώα μακριά από την αγροτική γη του νησιού. Ο τοίχος, επίσης, προστατεύει τα πρόβατα από τη δηλητηρίαση, καθώς ορισμένα φυτά προκαλούν προβλήματα. Αλλά και τα κρατά μακριά από άλλα ζώα, διατηρώντας «καθαρό» το είδος τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: