Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Αιχμηρές δηλώσεις του Β. Ιωάννου


«Μπορεί το ΚΙΝΑΛ, να άντεξε στην πίεση και να κράτησε το 8% και την 3η θέση , αυτό όμως ήταν το ζητούμενο για τους πολίτες σ’ αυτές τις εκλογές ;»
Αυτό ήταν το δημόσιο ερώτημα που έθεσε ο Βασίλης Ιωάννου , πρώην Νομάρχης Πρέβεζας και εκλεγμένος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, αφήνοντας παράλληλα  αιχμές  για λαθεμένη  στρατηγική .
Ο κ. Ιωάννου σχολιάζοντας  το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΙΝΑΛ στο νομό Πρέβεζας  , που ήταν το μικρότερο στην Ήπειρο , τόνισε ότι δεν τον ικανοποίησε,  ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών  του ..
« ..Στο νομό μας πήραμε μόλις 8.1%, μικρότερο ακόμη κι από το ποσοστό στις πρόσφατες Ευρωεκλογές , ενώ την ίδια στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το 38% των ψηφοφόρων του νομού. Αυτό χαρακτηρίζεται επιτυχία ;; δηλ μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι εκφράζουμε την Δημοκρατική Παράταξη στο νομό;;...»
Μεγαλύτερη  αίσθηση όμως έκαναν, αυτά που είπε για τον Αλέξη Τσίπρα , αφού είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Ιωάννου ,από επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο που  στο παρελθόν είχε ασκήσει έντονη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…
«Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δήλωσε ο πρώην Νομάρχης, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας από τους κερδισμένους αυτών των εκλογών.
Γιατί μπορεί μεν να έχασε τις εκλογές και να παρέδωσε την Κυβέρνηση , κατάφερε όμως να κρατήσει ένα ιδιαίτερα  υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων  για το κόμμα του, το οποίο τον καθιστά κυρίαρχο στην Αντιπολίτευση, και υπό προϋποθέσεις μελλοντικό ηγέτη της  προοδευτικής παράταξης...
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, συνέχισε ,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα  με διαφορά στις ηλικίες  των νέων ψηφοφόρων  (17-34 έτη)  και επίσης είναι το μεγαλύτερο αριστερό -  Κεντροαριστερό κόμμα στην Ευρώπη...»
Δεν ξέρουμε αν αυτές οι δηλώσεις του Βασίλη Ιωάννου , υποδηλώνουν κάτι, είναι όμως σίγουρο ότι κινούνται σε άλλη κατεύθυνση από τις απόψεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: