Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τάρτα λεμόνι


Υλικά για 6-8 ατομα
Ζυμη τάρτας
360 γρ. αλεύρι
160 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι
2 αυγά
Για τη γέμιση
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
3 κ.σ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ,ριξτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το ζύμωμα,κατοπιν τα αυγά και σταδιακά το αλεύρι. Τυλίξτε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη στο ταψί για τάρτες. Βαλτε μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε όσπρια για βάρος. Ψήστε τη τάρτα για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο . Βγάζετε τη λαδόκολλα και τη ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Για τη γέμιση
Χτυπατε τα αυγά με ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ για 10 λεπτά. Προσθεστε και τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Το μίγμα θα είναι ρευστό, θα πήξει ενώ ψήνεται στο φούρνο.
Αδειάστε τη γέμιση στη τάρτα και ψήστεε στους 150ο μέχρι να πήξει η γέμιση(30-35 λεπτά περίπου).
Αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο και μετά τη σερβίρουμε.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: