Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φακές με κοτόπουλο


Υλικά για 6 άτομα
300 γρ. φακές, ψιλές
1.400 γρ. κοτόπουλου κομμενο σε μετριο κομματια
100 γρ. χοιρομερι
290 γρ. κρεμμύδια ξερά
100 γρ.σελερυ
290 γρ. καροτα
2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 πορτοκαλι το χυμο &την φλουδατου
2 κ.σ. μαϊντανό
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι,φυλλο δαφνης

Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό που κοχλάζει, για 20-25 λεπτά. Τις στραγγίζετ και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεψτε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέστε το σελερυ,το καροτο,χοιρομερι,και το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις τα υλικά αρχίσουν να χρυσίζουν, προσθέστε τις φακές, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι νερό ζεστό,χυμο και φλουδα πορτοκαλιου. Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.

Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιαντρο ή με μείγμα και των δύο.

Υ.Γ. Ο chef μας Τάσος Τόλης στέλνει την καλημέρα και τους χαιρετισμούς του από το Παρίσι, στην όμορφη ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: