Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
25 Mel. Κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
5μήλα
200 γρμ. καρύδια πεκαν
100 γρ. βούτυρο
½ κ. γ. κανέλα
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση Συνταγής
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στο μίξερ.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το νερό.
Κτυπήστε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ζύμη.
Αφήστε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Ανοίξτε τη ζύμη σε αρκετά λεπτό φύλλο 3 χιλ. και την τοποθετείτε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24-26 εκ.
Αφήστε τη ζύμη να εξέχει 2-3 εκ. από τη φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για 40’.
Κατόπιν πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα αφαιρώντας του σπόρους.
Τα κόβετε στα 8 και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε λίγο νερό να τα σκεπάσει, την κανέλα και τα 100 γρ. ζάχαρη βράστε για 15’.
Σουρώστε τα μήλα από το σιρόπι και τα ρίχνετε μέσα στην τάρτα μαζί με το κροκαν καρύδια.
Λιώστε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μήλα. Πασπαλίστε την επιφάνεια με τη κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα, κατά προτίμηση, ζεστή συνοδεύετε με σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας η βουτύρου.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: