Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ


Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. πατάτες, κομμένες καρέ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, λεπτές φέτες
150 γρ. πράσα, λεπτές φέτες
100 γρ. μπέικον, κομμένο καρέ
600 Mel νερό
100 γρ. γιαούρτι
10 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι –πιπέρι-καρυ (προαιρετικά )
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα πράσα και το μπέικον, μέχρι να μαραθούν καλά προσθέστε και το θυμάρι.
Κατόπιν τις πατάτες το νερό , , αλατίστε τη σούπα και αφήστε να σιγοβράζει για 40 ‘ .
Προσθέστε το γιαούρτι και σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμη.
Περνάμε από πολύ ψιλή σήτα η το μπλέντερ .
Σερβίρετε με φρυγανισμένα ζεστά κρουτον και τραγανό μπέικον και τριμμένο πιπέρι.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: