Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Λεμονάτος ξιφίας στο φούρνο


 Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ξιφίας σε φιλέτο
4-6 αχιβάδες φρέσκοι
1 φλ. Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1 αγκινάρα κομμένη στα δυο
 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα δυο
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη στα δυο
 1 κ.γλ. ρίγανη
1κ. γλ. Μαϊντανό και άνηθο
 Χυμό ενός λεμονιού
 Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες ,τον μαϊντανό, άνηθο ψιλοκομμένα ,τις πιπεριές και τις καθαρισμένες αγκινάρες στα δυο , πασπαλίζετε το ψάρι και τους αχιβάδες με αλατοπίπερο και τα τοποθετείτε σε σκεύος για το φούρνο ( ταψί η πυρίμαχο ) ρίξτε και τα λαχανικά.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό από λεμόνι κατόπιν και το τσίπουρο .
Ψήνετε  για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς και πουδράρετε με την ρίγανη και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι συνοδέψτε με λευκό η ροζέ κρασί.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: