Υλικά
για 4 άτομα
1
κιλό ξιφίας σε φιλέτο
4-6
αχιβάδες φρέσκοι
1 φλ. Ελαιόλαδο
1
σφηνάκι τσίπουρο
2
μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1
μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1
αγκινάρα κομμένη στα δυο
1
πιπεριά κόκκινη κομμένη στα δυο
1
πιπεριά κίτρινη κομμένη στα δυο
1
κ.γλ. ρίγανη
1κ. γλ. Μαϊντανό και
άνηθο
Χυμό
ενός λεμονιού
Εκτέλεση
συνταγής
Κόψτε
το κρεμμύδι σε φέτες ,τον μαϊντανό,
άνηθο ψιλοκομμένα ,τις πιπεριές και τις
καθαρισμένες αγκινάρες στα δυο ,
πασπαλίζετε
το ψάρι και τους αχιβάδες με αλατοπίπερο
και τα τοποθετείτε σε σκεύος για το
φούρνο ( ταψί η πυρίμαχο ) ρίξτε και τα
λαχανικά.
Περιχύνετε
με το ελαιόλαδο και το χυμό από λεμόνι
κατόπιν και το τσίπουρο .
Ψήνετε
για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς και
πουδράρετε με την ρίγανη και φρεσκοκομμένο
μαύρο πιπέρι συνοδέψτε με λευκό η ροζέ
κρασί.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου