Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Σε εγρήγορση η Ήπειρος για την οζώδη δερματίτιδα

Σε εγρήγορση τίθενται για μία ακόμη φορά οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Ηπείρου καθώς εντοπίζονται κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στην Κέρκυρα αλλά και στην Αλβανία. Η συγκεκριμένη νόσος αποδεκατίζει τα βοοειδή της χώρας τα τελευταία χρόνια ενώ το καλοκαίρι χτύπησε και την πόρτα της Ηπείρου καθώς μονάδα στην περιοχή της Πρέβεζας, θανατώθηκε.
Το σύνολο του ζωικού κεφαλαίου της Ηπείρου έχει εμβολιαστεί ήδη μία φορά, χάρη στην έγκαιρη πρωτοβουλία που πήρε η Περιφέρεια. Ο εμβολιασμός όμως θα πρέπει να επαναληφθεί και στο πλαίσιο καλύτερου συντονισμού και ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κτηνοτρόφων.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, καθώς όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο.. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο από το Νομό Ιωαννίνων και θα συνεχιστεί στη Θεσπρωτία. Θα προηγηθούν δηλαδή οι δύο νομοί που συνορεύουν με περιοχές όπου ήδη έχει εκδηλωθεί οζώδης δερματίτιδα.
«Εμείς συντεταγμένα κάναμε μία προσπάθεια και εμβολιάσαμε όλο το ζωικό κεφάλαιο. Έτσι αποφύγαμε τα σοβαρά προβλήματα. Την προσπάθεια αυτή θα πρέπει να την συνεχίσουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στις δηλώσεις που έκανε, σημειώνοντας ότι με τον εμβολιασμό δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο για τις μονάδες τους και οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: