Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Mε επιτυχία διεξήχθη η τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.



Την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Π.Σ.Ε με θέμα «Απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε από 1-4-2014 έως 28-3-2015 και Προγραμματισμός δράσης περιόδου 2015-16», 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. κ. Γεώργιος Δόσης ως Πρόεδρός της Γενικής Συνέλευσης, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους αντιπροσώπους και εκπροσώπους των Συλλόγων, σωματείων, αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών-μελών της, καθώς επίσης τους προηγούμενους Προέδρους και πρότεινε τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης : 

















α). Εισήγηση του απολογισμού των πεπραγμένων του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. περιόδου 2014-15 και του προγραμματισμού δράσης περιόδου 2015-16 από τον Πρόεδρο, β). Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός για τις ίδιες περιόδους από τον Ταμία Κων/νο Κωνσταντίνου, γ). Έκθεση της Ελεγκτικής επιτροπής από τον Πρόεδρό της Χριστόφορο Ευθυμίου.











Έγινε παρουσίαση των εισηγήσεων (που διανεμήθηκαν στους παρόντες και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου), ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Κοσοβίτσας, Ζώης και Οικονόμου, και ο πρώην υπουργός κ.Αντώνης Φούσσας. Ακολούθησαν παρεμβάσεις μελών του Δ.Σ. και είκοσι αντιπροσώπων σε πνεύμα ενότητας που είτε επικροτούσαν τις επιτυχημένες δράσεις της Π.Σ.Ε., είτε επεσήμαιναν τις δυσκολίες, προτείνοντας καλύτερους τρόπους αντιμετώπισής τους στο μέλλον. Κυριάρχησαν οι επισημάνσεις που αναφέρονταν στην ανάγκη ενεργοποίησης των σωματείων της βάσης και καλύτερης επαφής τους με τη νεολαία και τους συμπατριώτες της διασποράς και της Ηπείρου. Επίσης η ενωτική δράση στο Δ.Σ. της Π.Σ.Ε και ο καλύτερος συντονισμός της συνεργασίας με τα μέλη της και άλλους φορείς, η δυναμικότητα στη διεκδίκηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας και των απλών ανθρώπων καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση των πάσης φύσεως εκδηλώσεων και παρεμβάσεων θεωρήθηκαν στοιχεία που συντελούν στην αναβάθμιση του κύρους της Π.Σ.Ε και μεγιστοποιούν προοπτικά το ρόλο της για βελτίωση της ζωής των μελών της και επιδίωξη πραγμάτωσης των καταστατικών της στόχων αποτελεσματικότερα για το καλό όλων.













































Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη δευτερολογία του Προέδρου κ. Δόση και την ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων και του προγραμματισμού δράσης καθώς και των δύο ψηφισμάτων που εισηγήθηκε ο κ. Νίκος Τσιούνης σχετικά με «ζητήματα διοικητικής νομιμοποίησης και φορολογικά Συλλόγων κ.λ.π.» και «την απαίτηση κατάργησης των διοδίων» (τα οποία επισυνάπτονται). 

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: