Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εύα Μπράουν: Η κρυφή ερωμένη του Χίτλερ και γυναίκα του για ένα 24ώρο

BRAUN EVA

Πριν 70 χρόνια σαν σήμερα η Εύα Μπράουν, ερωμένη του Αδόλφου Χίτλερ για δεκατρία χρόνια και σύζυγός του για ένα εικοσιτετράωρο τον παντρεύεται.
Η Μπράουν γεννήθηκε στο Μόναχο στις 6 Φεβρουαρίου 1912 και ήταν η μεσαία από τις τρεις κόρες του δασκάλου Φριτς Μπράουν και της νοικοκυράς Φραντσίσκα Κρόνμπεργκερ. Τελείωσε το Λύκειο, ενώ παράλληλα δούλευε ως γραμματέας σε ιατρείο.
Το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα πάντοτε προσπαθούσε να κρατήσει την ερωτική ζωή του Φύρερ στο σκοτάδι. Ο Αδόλφος και η Εύα ποτέ δεν εμφανίσθηκαν μαζί δημόσια και οι περισσότεροι Γερμανοί έμαθαν για τη σχέση τους μετά τον πόλεμο. Ο Χίτλερ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις γυναίκες, οι οποίες με τις ψήφους τους τον είχαν ανεβάσει στην εξουσία το 1933. 
Έτσι, για κανένα λόγο δεν ήθελε να χάσει τη δημοτικότητά του στο γυναικείο φύλο. Στις ομιλίες του ισχυριζόταν ότι δεν έκανε οικογένεια, επειδή "η οικογένειά του είναι όλος ο γερμανικός λαός". 
Το 1935 η Εύα επιχείρησε απόπειρα αυτοκτονίας με υπνωτικά χάπια, η οποία πέρασε ανώδυνα. Παραπονιόταν ότι δεν έβλεπε συχνά τον αγαπημένο της, επειδή αυτός ζούσε στο Βερολίνο, όπου ήταν η έδρα του Τρίτου Ράιχ. Ο Χίτλερ τότε της νοίκιασε μια βίλα στα περίχωρα του Μονάχου, με τα δικαιώματα από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες του. Η Εύα είχε στη διάθεσή της Μερτσέντες με οδηγό και υπηρέτρια. Τον επόμενο χρόνο μετακόμισε στο εξοχικό του αγαπημένου της στις Βαυαρικές Άλπεις.
Ζούσε μια μάλλον ανέμελη ζωή, ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου. Γυμναζόταν καθημερινά για να διατηρείται σε φόρμα, διάβαζε αισθηματικά μυθιστορήματα και ξένα περιοδικά που ήταν απαγορευμένα για τους υπόλοιπους Γερμανούς, έβλεπε κινηματογράφο και εξασκούσε το χόμπι της που ήταν η φωτογραφία. Της άρεσε να κάνει γυμνή μπάνιο και να φωτογραφίζεται, πράγμα που εξόργιζε τον Χίτλερ.
Στις αρχές Απριλίου του 1945 ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι ημέρες του Ναζισμού ήταν μετρημένες. Οι Σύμμαχοι είχαν σφίξει σαν τανάλια τη Γερμανία. Η Εύα τότε μετακόμισε στο Βερολίνο και εγκαταστάθηκε στα υπόγεια της Καγκελαρίας, όπου βρισκόταν το καταφύγιο του Χίτλερ. Αρνήθηκε να φύγει και δήλωσε ότι θα παραμείνει κοντά στον αγαπημένο της. 
Στις 29 Απριλίου ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύτηκε τελικά την Εύα Μπράουν στο καταφύγιο της Καγκελαρίας, με τους Σοβιετικούς στρατιώτες να βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο. Ο γάμος ήταν πολιτικός με μάρτυρες τους Γιόζεφ Γκέμπελς και Μάρτιν Μπόρμαν, η τελετή σεμνή, με τη νύφη να φορά ένα μαύρο μεταξένιο φόρεμα. Εκείνη την εποχή στους διαδρόμους της Καγκελαρίας κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Εύα ήταν έγκυος στο παιδί του Χίτλερ.

braun eva

Την επομένη, 30 Απριλίου 1945, το ζεύγος Χίτλερ κλείστηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σ' ένα δωμάτιο του καταφυγίου και αυτοκτόνησε, η μεν Εύα με μια αμπούλα υδροκυανίου ο δε Χίτλερ με μια πιστολιά στο στόμα του, ενώ οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από την Καγκελαρία.
Η Εύα Μπράουν είχε εβραϊκές ρίζες και δεν το είπε στον Χίτλερ
Η Εύα ήταν ξανθιά, ψηλή κι αδύνατη. Εκτός όμως από πανέμορφη, ήταν και πολλά παραπάνω από αυτό. Ήταν ένα παράξενο και ιδιαίτερο κορίτσι, που όπως φαίνεται κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό από τον Χίτλερ το γεγονός ότι είχε εβραϊκες ρίζες.
Μετά από ανάλυση σε DNA που έγινε σε τρίχες της που βρέθηκαν πάνω σε μια βούρτσα φαίνεται ότι η μητέρα της είχε εβραϊκές ρίζες.
Επιστήμονες εξέτασαν δείγματα μαλλιών, που λέγεται ότι προέρχεται από μια βούρτσα μαλλιών που χρησιμοποιούσε η Μπράουν και ανακαλύφθηκε στο ορεινό καταφύγιο του Χίτλερ, στην "Φωλιά του Αετού".
Βρήκαν μια συγκεκριμένη αλληλουχία στο DNA που δείχνει ότι η μητέρα της είχε ρίζες από τους Ασκενάζι Εβραίους, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80% του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού.
Κατά τη διάρκεια του19ου αιώνα πολλοί Ασκενάζι Εβραίοι, ασπάστηκαν τον καθολικισμό στην Γερμανία.
Το τεστ έγινε για την εκπομπή Dead Famous DNA, του Channel 4 και αναμένεται να προβληθεί την προσεχή Τετάρτη.
Οι τρίχες προήλθαν από μια βούρτσα που φέρει το μονόγραμμα της Μπράουν και βρέθηκε στο βαυαρικό καταφύγιο το 1945 από τον Αμερικανό αξιωματικό Captain Paul Baer, ο οποίος πήρε μια σειρά από προσωπικά αντικείμενα της Μπράουν από ιδιωτικό διαμέρισμα της.
Μετά το θάνατο του πατέρα του στη δεκαετία του 1970 , ο γιος του αξιωματικού Alan πούλησε την βούρτσα στον John Reznikoff.
Από αυτόν η παραγωγή της εκπομπής αγόρασε οκτώ τρίχες της Μπράουν για 1200 λίρες.


  •  
    Hitler And Braun Pose For A Picture

  • Hulton Archive via Getty Images
    German dictator Adolf Hitler (1889 - 1945) with his mistress Eva Braun (1912 -1945), whom he married on April 29, 1945, the day before they committed suicide, early to mid 1940s. Hitler holds a cane, and Braun holds a camera. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

  •  
  •  



Δεν υπάρχουν σχόλια: