Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλέτο ψαριού στο φούρνο.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
800 γρ. Γαλέος (κομμένο σε φέτες)
50 γρ. πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φύλλα λεμονιάς
4 πιπεράκια τσίλι
2 πιπεριές χρωματιστές (κομμένες λωρίδες.)
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1ποτηρι κρασί λευκό
2 ποτήρια νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Ανακατεύετε , το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα πιπεράκια, το ξύσμα και τον μαϊντανό.
Κατόπιν ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, αρωματικά μαζί με τα φιλέτα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο .
Βάζετε σε ταψάκι τα φιλέτα πάνω στις πιπεριές το κρεμμύδι . Ακουμπάμε από πάνω τα φύλλα της λεμονιάς ,ρίχνετε τα υγρά.

Ψήστε στους 200 βαθμούς ,στον αέρα, για 30 λεπτά.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος












romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: