Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ένα μικρό δείγμα για την περιβαλλοντική καταστροφή που υφίσταται ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού.


Η εικόνα μπορεί να θυμίζει λίγο από πειρατές της Καραϊβικής ...  Μπορεί κάποτε να ταξίδευαν και να μετέφεραν κάθε λογής "αγαθά" (παράνομα τσιγάρα κ.α), ρυτιδιάζοντας τα ελληνικά ύδατα, περιπλανούμενα στα μύρια νησιά των πελάγων, αλλά σήμερα στέκουν σιωπηλά και ακίνητα, στον βυθό της θαλασσινής πραγματικότητας.




 Όντας μάλιστα μάρτυρες γεγονότων, το καθένα φέρνει και μια διαφορετική ιστορία, μοναδική, την οποία και διηγείται με τρόπο μυστικιστικό και απροσδιόριστο κάθε φορά που τα θωρείς, άλλοτε από κοντά, και άλλοτε από μακριά.




Η ιστορία τους γνωστή, είναι τα καράβια του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του Margarona Royal εφοπλιστή Ιωαννίδη, τα οποία "ναυάγησαν" και κατέληξαν στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Θωμά. Είναι σίγουρα ένα μοναδικό αξιοθέατο για την περιοχή μας που προσελκύει τα βλέμματα,ωστόσο η αλήθεια για τα συγκεκριμένα αξιοθέατα είναι άλλη...




Κατασχεμένα,λεηλατημένα,σκουριασμένα από το χρόνο πλοία. Τιμωρημένα να αργοπεθαίνουν και ταυτοχρόνως να μολύνουν το πιο πλούσιο περιβαλλοντικά κομμάτι της περιοχής μας,τον Αμβρακικό μας.




Οι εικόνες που τράβηξε με το κανό του ο Πέτρος Βαρσάμης μαρτυρούν το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που υφίσταται ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού. Αλήθεια, τι κάνουν οι τοπικοί μας άρχοντες,ο φορέας διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου αλλά και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για αυτό;;;



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: