Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

O Ηπειρώτης ζωγράφος και εικαστικός Τάσος Καλιακάτσος συμμετέχει στην μεγαλύτερη έκθεση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Δανίας, στην Art Copenhagen, με την Gallery Artspace Switzerland που εδρεύει στην Ζυρίχη.


Η Art Copenhagen είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Δανιας και σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός της Δανίας και διοργανώνεται φέτος για 18η φορά. Καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, η καλλιτεχνική εστίαση ήταν η μεγαλύτερη καλλιτεχνική προβολή της Νορδικής και Δανέζικης καλλιτεχνικής σκηνής. Από το το 2013, καλούμε ένα ευρύτερο κοινό και καλωσορίζουμε γκαλερί από όλο τον κόσμο για να εμφανίσουν την τέχνη τους στο Forum Copenhagen, Julius Thomsens Plads 1, DK-1825 FrederiksbergC της Κοπεγχάγης.

Artspace switzerland gallery, booth 012.


Η συμμετοχή του είναι με 4 έργα του 2014 που γίνανε σε συνεργασία με την Γαλλίδα εικαστικό Sophie Fardella.
Πρόθεση: Μια σειρά από τέσσερα πορτραίτα, σε συνεργασία, με θέμα το Οι μπλε πίθηκοι, ως φύλακες του Μινωικού πολιτισμού που παρουσιάζονται στον αρχαιολογικό χώρο της Σαντορίνης και το θέμα του βιβλίου "Carnival & Cannibal" του δοκιμιογράφου κοινωνιολόγου Jean Baudrillard, για τον προβληματισμό για τη σύγχρονη κοινωνία μας, όπου ο συγγραφέας αντιλαμβάνεται τον νεωτερισμό ως αρχική περιπέτεια της Δυτικής Ευρώπης, στη συνέχεια, ως μια τεράστια φάρσα που επαναλαμβάνεται σε όλο τον πλανήτη, σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη, όπου εξάγονται οι δυτικές αξίες, θρησκευτικές, πολιτικές, οικονομικές και τεχνικές. 


Αυτά τα τέσσερα πορτρέτα θέλουν να παίξουν για την έκθεση του αυτό-πορτρέτου με την εικόνα του άλλου. "Που με ντύνει! Που με μεταμφιέζει!  Δίνω τον εαυτό μου γι 'αυτόν, ο άλλος δίνει τον εαυτό του για μένα. 
«Το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε την παρουσία του ξένου και του εξωτισμού σε όλους μας, ως φύλακες του πολιτισμού μας».


Τάσος Καλιακάτσος
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1976.
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στα εργαστήρια ζωγραφικής με δάσκαλο τον Ι.Ψυχοπαίδη και φωτογραφίας με δάσκαλο τον Μ.Μπαμπούση. Έπειτα στο Παρίσι, Πανεπιστήμιο Paris8 Πλαστικών τεχνών σύγχρονης τέχνης και νέων μέσων (Erasmus). Μέχρι τώρα πραγματοποίησε μια ατομική έκθεση στην Αθήνα το 2013 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο). Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Παρίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: