Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Eξώδικο για τήρηση της νομιμότητας στο θέμα της μαρίνας στάλθηκε στα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας από τον Παναγιώτη Απ. Κλοντζάρη









Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και της άσκησης ποινικών διώξεων κατά του πρώην Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ιωάννη Γιαμά για παράβαση καθήκοντος σε δύο περιπτώσεις και ενώ εκκρεμεί ακόμα η εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες της προηγούμενης Λιμενικής Επιτροπής για το θέμα της μαρίνας, ο συμπολίτης κ.Πάνος Κλοντζάρης απέστειλε ένα αποκαλυπτικό  εξώδικο προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ζητά από τα μέλη του να μην ολιγωρήσουν στο θέμα της μαρίνας.


Στο εξώδικο που κοινοποιήθηκε ήδη αναφέρονται τα εξής:

«Ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής και Δικαστηρίου

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ 
Του Παναγιώτη Κλοντζάρη του Αποστόλου , δικαστικού επιμελητή κατοίκου Πρέβεζας Σαπουντζάκη 3 .
ΠΡΟΣ
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας νομίμως εκπροσωπούμενο

Κοινοποιουμένη προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας
(Σχετ. Α.Β.Μ. 160/2013) 

Με την αρ. 21/12-3-2014 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου σας αποφασίσατε: «Μετά την τροποποίηση της χωροθέτησης της Μαρίνας απαιτείται να σταλεί στην ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων ερώτημα για το αν απαιτείται να υπογραφεί νέα σύμβαση που τροποποιεί τους όρους της από 23 Δεκεμβρίου 2008 σύμβασης ή απαιτείται νέα διαδικασία δημοπράτησης. »
Από όσο πληροφορήθηκα έχει ζητηθεί εκτίμηση για την αξία του τμήματος της επέκτασης της Μαρίνας Πρέβεζας μετά τη πρόσφατη χωροθέτηση με σκοπό να υπογράψει ο επενδυτής νέα σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο. 
Η παραπάνω απόφασή σας ήταν προφανώς αναγκαία αφού το αντικείμενο της εκμετάλλευσης μεγάλωσε και δημιουργείται εύλογα το ερώτημα για το ποιες πρέπει να είναι οι οικονομικές και συμβατικές υποχρεώσεις και δικαιώματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου από την αλλαγή αυτή και πώς επηρεάζει τις μέχρι σήμερα αλλά και τις πιθανές μελλοντικές συμβάσεις για την αξιοποίηση του χώρου.
Παρακαλώ πολύ να μου γνωρίσετε εγγράφως αν έχετε υλοποιήσει την απόφασή σας να απευθυνθείτε στην ανεξάρτητη αρχή των Δημοσίων συμβάσεων με σχετικά ερωτήματα και αν έχετε λάβει απάντηση και ποιά.
Εκτός από την παραπάνω Αρχή πρέπει να γνωρίζετε, όπως γνωρίζετε ήδη μετά από προφορική ενημέρωση από πλευράς μου, αλλά και ως εκ του καθήκοντός σας (ως υπαλλήλων ΝΠΔΔ κατά την έννοια του νόμου) , ότι ο πλέον αρμόδιος φορέας για έγκυρη και επίσημη γνωμοδότηση είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο οποίο έχετε και δικαίωμα και υποχρέωση να προσφύγετε (ατελώς μάλιστα!!) για τα σοβαρότατα ζητήματα των συμβάσεων της Μαρίνας και τη διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος.



DSC00063


Βέβαια μέχρι σήμερα τόσο η προηγούμενη διοίκηση όπως και εσείς αποφεύγετε επιμελέστατα να προκαλέσετε γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αρκούμενοι σε αντιφατικές αποφάσεις που ζημιώνουν το Δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία σας.
Σας υπενθυμίζω και μόνο ότι , παρά την απόφασή σας (21/2014) για απαγόρευση στο φορέα διαχείρισης(!!) να εισπράττει ενοίκια και να χρησιμοποιεί το χώρο της Μαρίνας, ολόκληρο το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα εισπράττουν λιμανιάτικα για τη Μαρίνα τόσο εσείς όσο και ο «έκπτωτος;; » επενδυτής (μπροστά στα μάτια σας αλλά και του Λιμεναρχείου ) χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από καμία αρμόδια ή συναρμόδια υπηρεσία και ΑΡΧΗ!!.
Εν τέλει όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η αρμόδια Δ/ση του Υπουργείου Τουρισμού κινείται να επαναφέρει με νέα σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο τον ήδη έκπτωτο επενδυτή (από προηγούμενη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο) στη Μαρίνα, χωρίς να έχει επιλυθεί το νομικό και οικονομικό πρόβλημα της σχέσης και αλληλεπίδρασης της νέας χωροθέτησης με την υφιστάμενη σύμβαση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά και την πιθανολογούμενη νέα με το Ελληνικό Δημόσιο.
Αυτά προς γνώσιν σας για να μην ισχυρίζεστε εκ των υστέρων ότι δεν γνωρίζατε.
Ο αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως το παρόν στο νόμιμο εκπρόσωπο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας προς γνώσιν και τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης του.

Πρέβεζα 11-09-2014
Ο εξωδίκως αιτών - γνωστοποιών 
Παναγιώτης Απ. Κλοντζάρης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: