Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συνταγές μαγειρικής από τον chef Τάσο Τόλη. Μελιτζανοσαλάτα με πιτούλες.


Υλικά για 4 άτομα

2-3 μελιτζάνες φλάσκες
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κρεμμύδι μέτριο ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρι. γιαούρτι στραγγιστό
1-2 λεμόνι το χυμό τους
4-5 πίτες
Αλάτι-λευκό πιπέρι-ρίγανη

Πλένετε τις μελιτζάνες ολόκληρες ,και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
Τις τρυπάτε με ένα σουβλάκι γύρω-γύρω ,και ψήσετε στην πλάκα η το μάτι τις κουζίνα σας για 40 λεπτά γυρίζοντας κατά διαστήματα(σιγανό ψήσιμο).

Στη συνέχεια ξεφλουδίζεται προσεκτικά και αδειάζεται το περιεχόμενο σε ένα μπολ,παίρνετε ένα πιρούνι και πολτοποιείτε τις μελιτζάνες,έχετε τρίψει το κρεμμύδι στον τριφτή και, το σκόρδο τον μαϊντανό ,ρίχνετε το χυμό λεμονιού ,το αλατοπίπερο ,το γιαούρτι, σταδιακά και το ελαιόλαδο,σερβίρετε με ζεστές ψημένες πιτούλες πασπαλισμένες με ρίγανη .









Τάσος Τόλης - master chef
Πρώην πρόεδρος chef's club of Greece









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: