Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρωμανός - φερόμενος ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς- έγινε γαμπρός και φοιτητής μέσα στη φυλακή

romanos-5701

Ο Νίκος Ρωμανός, ο άνθρωπος που είδε τον αδελφικό του φίλο Αλέξη Γρηγορόπουλο να πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από τη δολοφονική σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ (της υπόθεσης δολοφονίας του συγγραφέα Αθανάσιου Διαμαντόπουλου), γιός της συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ είναι πλέον παντρεμένος και φοιτητής στα ΤΕΙ της Αθήνας, όντας μέσα στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του από αστυνομικούς  κατά την σύλληψη του στη υπόθεση του Βελβεντού προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, ο Νίκος Ρωμανός παντρεύτηκε στις 8 Αυγούστου την 18χρονη  Β.Ν. Η τελετή έγινε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα σε ένα γραφείο της διεύθυνσης των φυλακών Αυλώνα από τον δήμαρχο της περιοχής, ενώ μετά την τελετή οι δύο οικογένειες συνέφαγαν εκτός φυλακής. Οι δύο νεαροί φαίνεται να διατηρούσαν σχέση αρκετό καιρό πριν τον εγκλεισμό του Νίκου Ρωμανού και η νεαρή τον επισκεπτόταν τα Σαββατοκύριακα στις φυλακές.
Παράλληλα, ο Νίκος Ρωμανός εκμεταλλεύτηκε τα άδεια του βράδια στις φυλακές και διάβασε σκληρά με αποτέλεσμα να συμμετέχει στις εξετάσεις και να πετύχει στα ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήμα Υγείας). Η διαδικασία των εξετάσεων μοιάζει με τις πανελλήνιες: σε ειδικό εξεταστικό κέντρο στις φυλακές τα θέματα αποσφραγίζονται ενώ υπάρχει επίβλεψη από επιτηρητές.
Σαν επακόλουθο αυτού έχει καταθέσει αίτηση σύμφωνα με την οποία φαίνεται ότι έχει διάθεση να παρακολουθήσει τα μαθήματα με όποιον τρόπο του επιτρέπεται. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η εκπαιδευτική άδεια είναι 24ωρη, ο φοιτητής-κρατούμενος παρακολουθεί τα μαθήματα και επιστρέφει το βράδυ στο κελί του.

nikos_rwmanos_519686210

Ο Νίκος Ρωμανός υπήρξε ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που προκάλεσε τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η τότε κατάθεσή του είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου, αφού με απρόσμενο για την ηλικία του θάρρος υποστήριζε ότι «ο φίλος μου δεν δολοφονήθηκε, εκτελέστηκε εν ψυχρώ» από τους δύο αστυνομικούς. Στις δίκες που ακολούθησαν δεν εμφανίστηκε ως μάρτυρας και τα ίχνη του χάθηκαν επί χρόνια. Πέντε περίπου χρόνια μετά και αφού συνελήφθη για πιθανή συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και τη συμμετοχή του στη ληστεία του Βελβεντού , δεν αρνήθηκε ποτέ τη συμμετοχή του στην υπόθεση με τη διπλή ένοπλη ληστεία και την απαγωγή του οδοντιάτρου, ωστόσο δεν έχει δεχθεί τη σχέση του με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, της οποίας σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: