Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κύκλωμα δουλεμπορικής εργασίας δρα σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα με έδρα το Μαργαρίτι


Με αφορμή τους ελέγχους που διενήργησε στην Ήπειρο κλιμάκιο του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε ότι στην περιοχή μας δρα κύκλωμα το οποίο φέρνει αλλοδαπούς από Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ και τους προωθεί σε διάφορες εργασίες χωρίς να υπάρχουν βέβαια οι νόμιμες προϋποθέσεις και χωρίς φυσικά να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές .

Ευνόητο είναι ότι και η αμοιβή των απασχολούμενων κατά αυτό τον τρόπο είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τα νόμιμα μεροκάματα, καθώς ποσοστό από αυτά εισπράττουν και οι σύγχρονοι δουλέμποροι.



Το κύκλωμα που έχει σαν έδρα το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας (πρόκειται για ένα ζευγάρι ημεδαπού και της Βουλγάρας συζύγου του)  προωθούν με αυτό τον παράνομο τρόπο (που δεν παρέχει καμία ασφάλεια ούτε στους απασχολούμενους ούτε σε όσους τους απασχολούν) άτομα για εργασία στην Πρέβεζα, στην Πάργα, στα Σύβοτα και στην Ηγουμενίτσα.
Το συγκεκριμένο κύκλωμα που φέρνει τους αλλοδαπούς κατά ομάδες με φορτηγάκι από τις χώρες τους, τους προωθεί σε κάθε είδους εργασία και αυτό συνέβαινε πολύ καιρό ώρα κάτω από τη μύτη των Αρχών.
Ανεξέλεγκτα άτομα που δεν ξέρει κανείς από που «κρατάει η σκούφια τους» και που δεν είναι καταγεγραμμένα σε κανένα επίσημο κατάλογο αναζήτησης εργασίας ούτε στην χώρα τους ούτε στην χώρα μας, μπαίνουν μέσα σε σπίτια οικογενειών ή σε σπίτια ηλικιωμένων καθώς πέραν της απασχόλησης σε τουριστικές επιχειρήσεις ή σε αγροτικές δουλειές, το παράνομο κύκλωμα τους βρίσκει δουλειές για φύλαξη ηλικιωμένων ή μικρών παιδιών.



Ήδη σήμερα Τρίτη (16-9-14) κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κυκλώματος αυτού και αν γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι αρμόδιες υπηρεσίες. θα κλάψουν μανούλες.
Θα αποκαλυφθεί ένα μεγάλο κύκλωμα που η δράση του είναι σε βάρος Ελλήνων ανέργων αλλά και των αλλοδαπών που απασχολούνται και τους απομυζά το διαβαλκανικό κύκλωμα του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: