Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Εναλλακτικός τουρισμός με τον ποταμό Λούρο στο επίκεντρο


Στην τουριστική αξιοποίηση του ποταμού Λούρου στοχεύει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θέλοντας να δημιουργήσει έναν ακόμη «πόλο» εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει παλιότερα, μελετάται η μετατροπή του ποταμού Λούρου σε πλωτό ποταμό, με 4 αποβάθρες (σε Σινώπη-Σαμψούντα, Λούρο, Στεφάνη, Πέτρα), με ξεκάθαρο στόχο τον εναλλακτικό τουρισμό, μέσω οικολογικής και περιβαλλοντικής περιήγησης, ωστόσο αυτό που απαιτείται είναι η απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα να γίνει πραγματικότητα.



Το πρώτο σημαντικό βήμα φαίνεται ότι θα γίνει πολύ άμεσα, αφού στην επερχόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου θα συζητηθεί η έγκριση του από 09-09-2014 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση - καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου» Υποέργο: «Αντιπλημμυρικά έργα - Καθαρισμός τμημάτων ποταμού Λούρο» προϋπολογισμού ? 80.000,00 με ΦΠΑ.



Σε επικοινωνία που είχαμεμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, μας επισήμανε πως όντως αναμένεται να γίνει ένα σημαντικό βήμα προκειμένου το όραμα να γίνει πραγματικότητα σύντομα, ωστόσο δεν θα πρέπει να βιαστούμε αφού θα χρειαστούν αρκετές ακόμη παρεμβάσεις προκειμένου ο Λούρος ποταμός να γίνει πλωτός.
Όπως σημειώνει πάντως, υπάρχει η σκέψη η διαδρομή να φτάσει μέχρι και το Κάστρο των Ρωγών και καλώς εχόντων των πραγμάτων υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου ο Λούρος ποταμός να αποτελέσει «μοχλό» τουριστικής ανάπτυξης.

Δείτε ένα video με τον Λούρο ποταμό


Δεν υπάρχουν σχόλια: