Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινά και πάλι η ανάπλαση της Κυανής Ακτής Πρέβεζας;

Ξεκινά και πάλι η ανάπλαση της Κυανής Ακτής;

Σε φάση υλοποίησης αναμένεται να μπει το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής, σύμφωνα με πληροφορίες. 


Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το έργο και παρά το γεγονός ότι οι πολίτες απευθύνθηκαν και στο συνήγορο του πολίτη προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να σταματήσει αφού όπως επισημαίνουν έγιναν κατάφορες παρανομίες που αλλοιώνουν το περιβάλλον της περιοχής , η δημοτική αρχή δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο της ανάπλασης, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις περισσότερες από τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε.


Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο θα προχωρήσει αλλά με ορισμένες αλλαγές όπως η μεταφορά του ποδηλατοδρόμου στην άσφαλτο, η μείωση του αριθμού των διαδρομών μέσα στο δάσος της Κυανής Ακτής αλλά και η μείωση του πλάτους των διαδρομών, ενώ και η κατασκευή των αποδυτηρίων σε δύο σημεία θα είναι ξύλινη και όχι τσιμεντένια.



Να θυμίσουμε πως τον Ιούλιο το Πρωτοδικείο Πρέβεζας απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης πολιτών Πρέβεζας προκειμένου να σταματήσει το έργο τσιμεντοποίησης της Κυανής Ακτής, ωστόσο οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την περαιτέρω αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος ζητώντας να επιστρέψει η περιοχή στην πρότερη κατάσταση.
Οι όποιες παρεμβάσεις πάντως θα οριστικοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ οι τροποποιήσεις στο έργο της ανάπλασης αναμένεται να «έρθουν» προς συζήτηση και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: