Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πάργας βρίσκει στο «διάβα του» τον εαυτό του... και θα βρεθεί κατηγορούμενος στα δικαστήρια ως Δήμαρχος Πάργας, για υπόθεση που αφορά την προηγούμενη θητεία του στο Δήμο Φαναρίου.


Μία συγκυρία που μόνο ως... αξιοπερίεργη, μπορεί να χαρακτηριστεί καταγράφεται στο Δήμο Πάργας, όπου ο νέος Δήμαρχος Αντώνης Νάστας θα βρει μπροστά του στα δικαστήρια μία υπόθεση που τον ακολουθεί από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Φαναρίου.

Ειδικότερα στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάργας στο Καναλάκι να αποφασίσει για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της υπ. Αριθ. 241/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε αγωγή που άσκησε εταιρία με έδρα το Καναλάκι, με την οποία ζητούσε την καταβολή του ποσού των 40.900,17 ευρώ για την εκτέλεση τεχνικού έργου (τοιχίου και διαμόρφωση νεκροταφείου Χόχλας) καθώς και σύνταξη μελέτης διάνοιξη οδού Δημ. διαμ. Χόχλας. Η αγωγή της εκδικάστηκε την 18η Μαρτίου 2014 και εκδόθηκε σχετικά η υπ'αριθμ. 241/2014 απόφαση του ανωτέρω Δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως... «αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά : η ενάγουσα τεχνική εταιρία κατόπιν απευθείας αναθέσεως δυνάμει προφορικών συμφωνιών με τον τότε δήμαρχο Φαναρίου, Αντώνιο Νάστα, κατά το έτος 2010, ανέλαβε την εκτέλεση των κατωτέρω έργων για τον Δήμο Φαναρίου».

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πάργας εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δε θα πρέπει να ασκηθεί έφεση εναντίον της απόφασης.

Ο Δήμαρχος Πάργας βρίσκει στο «διάβα του» τον εαυτό του...

Παραθέτουμε από τα πρακτικά της συνεδρίασης τις τοποθετήσεις που έγιναν:
Δήμαρχος: Ο Δήμος Πάργας να προσφύγει σε ένδικα μέσα κατά της υπ. Αριθ. 241/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας.
Νάστας Αντώνης: Να προσφύγει στα ένδικα μέσα κατά της υπ. Αριθ. 241/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας. γιατί ο Δήμος πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά του, με δικηγόρο την κ. Χ. Κριτσιμά.
Κλοτσώνης Ιωάννης:. Επειδή είναι σοβαρό το θέμα να πάει σε εξωτερικό δικηγόρο, το οποίο θα το αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή, για να προσφύγει στα ένδικα μέσα κατά της υπ. αριθ. 241/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, γιατί ο Δήμος πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά του.
Γάκης Σωτήριος: Καταδικάζουμε τις συμφωνίες και προτείνουμε οι αναθέσεις των έργων να γίνονται με δημοπρασία και όχι με απ΄ευθείας αναθέσεις.
Τσίγγος Ευθύμιος: Αν έρθει έλεγχος, τι θα παραλάβουμε απ' το έργο που έχει γίνει; Μαζί με το νεκροταφείο; Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ανάθεσης; Είναι δημόσιο έργο...
Ο Αντώνης Νάστας λοιπόν θα βρεθεί στα δικαστήρια ως Δήμαρχος Πάργας για υπόθεση που αφορά την προηγούμενη θητεία του στο Δήμο Φαναρίου. Οξύμωρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: