Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκέτο ξανά στο αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και στην Aρχαία Κασσώπη! )

Λουκέτο ξανά στο αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και στην Κασσώπη!

Λουκέτο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες θα μπει στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης στις 2 Οκτωβρίου, αφού λήγουν οι τετράμηνες συμβάσεις των φυλάκων που είχαν προσληφθεί για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων.

kassopi

Είναι προφανές ότι το προηγούμενο λουκέτο τον περασμένο Μάρτιο δεν θορύβησε κανέναν από το Υπουργείο Πολιτισμού και από τους τοπικούς φορείς και έτσι φαίνεται ότι θα φτάσουμε και πάλι στο σημείο να κλείσει το Μουσείο και η Κασσώπη, για να βρεθεί στη συνέχεια μια λύση, η οποία πάντως αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι δύσκολη, αφού προς το παρόν δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη μόνιμου ή προσωρινού προσωπικού.
Τη στιγμή λοιπόν που όλοι μιλούν για αυξημένο ενδιαφέρον επισκεπτών για τα αρχαιολογικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής και ενώ γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την προβολή τους (εκδηλώσεις στο Μουσείο, στο μνημείο Αυγούστου, στο Νεκρομαντείο, στην Κασσώπη, πολιτιστικές διαδρομές) είναι προφανές ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν «συγκινείται» με αποτέλεσμα το δεύτερο λουκέτο να απέχει μόλις λίγες ημέρες.
Μένει να δούμε αν η εκδήλωση που διοργανώνει στις 28 Σεπτεμβρίου η ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Νικόπολης στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», θα είναι και η τελευταία...

Νεότερη Ενημέρωση
Η ανακοίνωση της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων
Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας , σας ενημερώνει, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», δεν θα είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό, από την Πέμπτη 02.10.2014 και μέχρι νεοτέρας, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού.
Κλειστός θα παραμείνει, επίσης, από την Πέμπτη 02.10.2014, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης.
Πρέβεζα, 23.09.2014
Η Προϊσταμένη της Εφορείας, Χριστίνα Μερκούρη, Αρχαιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: