Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν προτείνουν εναλλακτικά το 'Ακτιο οι Γιαννιώτες, για να έρθουν Τούρκοι τουρίστες στην Ήπειρο, παρά το γεγονός ότι η ΕΥΠ δεν επιτρέπει την προσγείωση Τούρκικων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ηπειρώτικης πρωτεύουσας.


Η εκστρατεία που έκανε η Περιφέρεια Ηπείρου στην Τουρκία για να έρθουν Τούρκοι τουρίστες στην Ήπειρο και κυρίως στα Ιωάννινα είχε απήχηση κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση τουρισμού όπως και η Πάργα λόγω της επικαιροποίησης της σχέσης της με τον «Παργαλή» του γνωστού σήριαλ.

Αυτό που δεν σκέφτηκαν οι παράγοντες μας πριν εκστρατεύσουν στην Κωνσταντινούπολη  ήταν να ρωτήσουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το αν επιτρέπει να προσγειώνονται Τούρκικα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Όταν εκ των υστέρων ρώτησαν ήταν πλέον αργά.
Η ΕΥΠ γνωμοδότησε αρνητικά για λόγους εθνικής ασφάλειας και οι Τούρκοι τουρίστες που θα επιλέξουν την περιοχή μας για να κάνουν τις διακοπές τους και πολλοί από αυτούς να δουν τον τόπο που έζησαν οι δικοί τους πρόγονοι πριν την ανταλλαγή πληθυσμών, δεν μπορούν να έρθουν αεροπορικά εκτός και αν κάποιος υποδείκνυε στα τουριστικά γραφεία οι τουρίστες αυτοί να έρχονται με πτήσεις τσάρτερς στο αεροδρόμιο του Ακτίου.
Το αεροδρόμιο αυτό είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αερολιμένας με επιτρεπόμενους αεροδιαδρόμους για τους οποίους η ΕΥΠ δεν έχει αντιρρήσεις.




Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας παράγοντας να υποδείξει τη λύση του Ακτίου και είναι τέτοια η σοβινιστική διάθεση κάποιων Γιαννωτών που δεν πρότειναν καν το αεροδρόμιο του Ακτίου σαν εναλλακτική λύση. Έστω κι αν ο υπεύθυνος για τον τουρισμό της περιφέρειας Ηπείρου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: