Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Από το υπόγειο της Πάτρας στους Ελβετούς. Η εξαγορά με τίμημα 8.500.000 ευρώ της εταιρίας Antcor Α.Ε., που έφτιαξαν πριν από δέκα χρόνια πέντε νεαροί Ελληνες και ειδικεύεται σε θέματα WiFi


Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Antcor Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του WiFi και έχει βασικό μέτοχο την Attica Ventures, προχώρησε, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η εταιρία u-blox AG, εισηγμένη στο ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange. 

Το συνολικό ποσό της εξαγοράς της Antcor, η οποία ιδρύθηκε μόλις είχαν τελειώσει οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας σε ένα υπόγειο διαμέρισμα κάπου στην Πάτρα από πέντε νεαρούς μηχανικούς λογισμικού, μπορεί να φτάσει έως τα 8.500.000 ευρώ, εξέλιξη που θα δώσει μια απόδοση δύο φορές το αρχικό επενδεδυμένο κεφάλαιο.
Η Antcor, που μετρά ήδη δέκα χρόνια λειτουργίας, θεωρείται πρωτοπόρος στο κομμάτι του IP software για ασύρματα δίκτυα (WiFi) και απευθύνεται σε αναπτυγμένες τεχνολογικά αγορές, όπως του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Κίνας κ.ά. Από το 2009 η Antcor ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα του λογισμικού για Software Defined Chip sets, σχεδιάζοντας λογισμικό για ολοκληρωμένα κυκλώματα (chips).
Η εταιρία υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software baseband για το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η στρατηγική επένδυση της ισραηλινής εταιρίας CEVA Inc, εισηγμένης στο χρηματιστήριο NASDAQ μέσω σημαντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2012.




Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρία ακολούθησε μια σταθερά ανοδική και αναπτυξιακή πορεία, υπερδιπλασιάζοντας τις θέσεις απασχόλησης, επιτυγχάνοντας πολλές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες συνεργασίας με εταιρίες κολοσσούς του χώρου των ημιαγωγών και της μικροηλεκτρονικής, καθώς και σημαντική αύξηση πωλήσεων. Από το 2006 η Attica Ventures, με το υπό διαχείριση Zaitech Fund, επένδυσε στην Antcor και κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Η εταιρία u-blox AG, εισηγμένη στο ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN) από το 2007, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 180.000.000 ευρώ το 2013 και με τρέχουσα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 600.000.000 ευρώ, αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των ημιαγωγών στον χώρο του wireless και του positioning για την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και την ευρύτερη βιομηχανία επεξεργαστών. 

H Attica Ventures ιδρύθηκε το 2003 από την Attica Bank (η πρώτη ελληνική τράπεζα που δημιούργησε εταιρία διαχείρισης Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών). Από το 2004 διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 65.000.000 ευρώ με επενδυτές την Attica Bank, το ΤΑΝΕΟ και ιδιώτες επενδυτές. Εχει ήδη διοχετεύσει κεφάλαια άνω των 40.000.000 ευρώ συμμετέχοντας στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που συνολικά ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: