Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Με το ενδεχόμενο της έκπτωσής του, από το αξίωμα του δημάρχου, ορκίζεται το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, ο Αντώνης Νάστας, για το δήμο Πάργας


Το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 στο Καναλάκι και στον χώρο του δημαρχείου θα γίνει η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αντώνη Νάστα και του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Το κύριο θέμα που απασχολεί όμως τη νέα δημοτική αρχή αλλά και τους κατοίκους του δήμου Πάργας που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα είναι η δικαστική περιπέτεια την οποία έχει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στις αρχές του 2015 θα ασκηθεί και επίσημα η ποινική δίωξη σε βάρος του Αντώνη Νάστα για παράβαση καθήκοντος που στρέφεται κατά δήμου και έχει να κάνει με την πλημμελή ενάσκηση καθηκόντων του  ως πρώην δήμαρχος Φαναρίου από την οποία ζημιώθηκε ο δήμος.

Η υπόθεση αφορά οικόπεδα που είχαν καταπατηθεί από τον ίδιο και από άλλους κατοίκους και που κατοχυρώθηκαν  υπέρ τους με δικαστική απόφαση στην οποία δεν άσκησε έφεση ο δήμος επί δημαρχίας Νάστα. Η προανάκριση έχει ολοκληρωθεί από τον ανακριτή Πρέβεζας και με την άσκηση της ποινικής δίωξης σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη του Περιφερειάρχη αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου-Θεσσαλίας με την οποία θα εκπέσει από το αξίωμα του δημάρχου ο Αντώνης Νάστας. Εάν απαλλαγεί σε τελεσίδικο βαθμό θα επανέλθει στη θέση του , αν όχι θα παραμείνει έκπτωτος.

Γεγονός είναι ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος επέστρεψε στο δήμο τα δύο οικόπεδα χωρίς όμως αυτά να έχουν διαγραφεί από τη μερίδα του στο υποθηκοφυλάκειο αλλά αυτό λίγο θα επηρεάσει την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: